Au până în 35 de ani și sunt cei mai bogați tineri din lume. Cine sunt aceștia

collage
Foto: PC: Colaj #diez

Marck Zuckerberg conduce detaşat un top al celor mai bogaţi 20 de tineri cu vârste de până la 35 de ani realizat de firma de consultanţă Wealth-X, din care reiese că nouă dintre aceştia şi-au construit singuri averile, iar alţi patru au înmulţit banii moşteniţi, relatează Mediafax.

Tinerii miliardari mai au şi alte lucruri în comun, cum ar fi faptul că trei dintre ei au fondat Facebook, iar alţi cinci şi-au construit averile prin intermediul tehnologiilor informaţionale.

Primele trei poziţii în clasament sunt ocupate de Mark Zuckerberg, co-fondator şi director general al Facebook, cu o avere de 41,6 miliarde de dolari, Dustin Moscovitz (31 de ani), de la compania Asana, la rândul său co-fondator al Facebook, cu 9,3 miliarde de dolari şi Yang Huiyan (34 de ani), fiica mogulului imobiliar chinez Yang Guoquiang, cu 5,9 miliarde de dolari.

Al treilea co-fondator al Facebook, brazilianul Eduardo Saverin (33 de ani), se află pe locul patru, averea sa ridicându-se la 5,3 miliarde de dolari.

Pe poziţia a cincea figurează Scott Daniel Duncan (32 de ani), moştenitor al lui Dan L. Duncan, co-fondator al Enterprise Products Company din industria petrolului şi gazelor, cu 5 miliarde de dolari.

În total, 11 dintre cei 20 de tineri miliardari incluşi în clasamentul realizat de Wealth-X locuiesc în Statele Unite.

Între aceştia se mai află, pe locurile 15 şi 16, Evan Spiegel (25 de ani), directorul general al serviciului de mesagerie instant Snapchat, cu o avere estimată de 1,9 miliarde de dolari, şi co-fondatorul companiei, Bobby Murphy (26 de ani), cu aproximativ 1,8 miliarde de dolari.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente