(foto) O competiție a celor mai gustoase deserturi cu mere s-a desfășurat la Chișinău

apple11
Foto: Desertul învingător

În după-amiaza zilei de 2 octombrie, cei mai creativi bucătari amatori au venit la American Resource Center cu deserturile cu mere gătite cu grijă acasă, pentru a vedea care este cel mai bun dintre ele.

Oaspeții evenimentului au putut vedea pe masă deserturi creative, merele fiind utilizate în diverse ipostaze – în calitate de fructe uscate, topping, sos de mere în combinație cu bucățele de cășuni sau în calitate de „părjoală” la desertul cu denumirea McApple. Din juriul select au făcut parte un bucătar-șef american profesionist, un redactor al unei reviste de gătit și, bineînțeles, Ambasadorul SUA la Chișinău, James D. Pettit. Toți au recunoscut că le-a fost greu să aleagă cel mai bun desert, întrucât fiecare dintre ele s-a evidențiat prin gust specific și savuros, dar și prin creativitate. Totuși, desertul câștigător a fost desemnat „Sponge cake with apple filling”, el obținând și premiul pentru simpatia publicului.

Pentru a crea acest desert, vei avea nevoie de ouă, apă, 150 de grame de zahăr, 100 de grame de făină. Pregătește aluatul, bătând albușul de ou cu 40 de grame de apă fiartă amestecată cu zahăr. Apoi, adaugi făina, zahărul rămas.

În paralel, caramelizezi merele în tigaie în zahăr și apă. În tavă, pui aluatul și adaugi fructele caramelizate. Pui la cuptor pentru 30 de minute. După ce scoți din cuptor, poți ornamenta prăjitura cu căpșuni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente