„Tinerii Moldovei” își fac propriul protest în PMAN. Vor instala corturi și vor cere unirea cu România

DSC_2608
Foto: PC: Dinu Bubulici

Tinerii vor instala corturi în Piața Marii Adunări Naționale și anunță că au găsit soluția pentru salvarea Republicii Moldova din criză. Potrivit unui comunicat de presă emis de platformă, de duminică, protestele antiguvernamentale au un nou actor: organizația unionistă TINERII MOLDOVEI care își va instala propriile corturi. Aceștia oferă ca răspuns la ieșirea din criza acută Unirea cu România.

În acest context, tinerii cer, ca pas pentru realizarea Unirii, implementarea tuturor măsurilor pentru accelerarea interconectării energetice cu România, aducerea Direcției Naționale Anticorupție de la București pentru lupta contra corupției din Republica Moldova, trecerea operațiunilor bancare de stat în responsabilitatea Băncii Naționale a României, precum și ridicarea interdicției abuzive aplicate cetățeanului George Simion.

„Susținem cerințele protestatarilor din Piața Marii Adunări Naționale. Burse de studiu, cămine renovate, salarii și pensii mai mari, nivel de trai mai bun, Uniunea Europeană pot fi atinse doar prin Unirea cu România, unde aceste lucruri există deja. Chemăm oamenii cu conștiință națională să vină în spațiul în care părinții și buneii noștri au dus bătălia pentru limba română și independența față de URSS. Nimeni nu ne poate lua dreptul la istorie, viitor și trecut”, a declarat Vitalie Prisăcaru, reprezentantul Mișcării Civice TINERII MOLDOVEI.

Potrivit acestora, în ultima săptămână, tinerii au reprezentat o minoritate la protestele antiguvernamentale organizate în Piața Marii Adunări Naționale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente