În perioada următoare va fi pusă în funcțiune ruta feroviară Chișinău-Iași, pe care vor circula trenuri modernizate la Pașcani, România.

Despre acest lucru s-a discutat în cadrul unei întrevederi, la Iași, între delegația Ministerului Transportului și Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova, condusă de ministrul Iurie Chirinciuc și delegația Ministerului Transportului din România, în frunte cu ministrul Iulian Matache.

Ministrul Transportului și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a menționat că ruta feroviară care va face legătura dintre Chișinău și Iași este un proiect așteptat de către cetățenii din Republica Moldova și România, care are drept obiectiv asigurarea confortului și siguranței cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului.

La rândul său, ministrul Transporturilor din România, Iulian Matache, a dat asigurări că se vor face toate demersurile într-un timp foarte scurt, astfel încât ruta Chișinău-Iași să se lanseze cât de curând posibil.

Tot în cadrul întâlnirii bilaterale de ieri, s-au purtat discuții privind construirea podului rutier peste râul Prut, în Ungheni și reabilitarea podurilor rutiere din Giurgiulești-Galați, Leova-Bumbăta și Leca-Fălciu.

„Este nevoie de un acord guvernamental în acest sens și sperăm să-l pregătim și să fie semnat la ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României pe 22 septembrie la Tulcea”, a menționat ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc.

Tot ieri, a fost efectuată o vizită la Gara Socola, în cadrul căreia reprezentanții celor două ministere au luat cunoștință despre condițiile create pentru călători, cât și despre calitatea serviciilor oferite pentru aceștia.

În urma vizitei, s-a stabilit că dotarea tehnică a Gării feroviare de la Socola este una corespunzătoare, etapa imediat următoare acestei proceduri fiind pregătirea unui pachet de documente, până la sfârșitul lunii septembrie, în vederea punerii în funcțiune a rutei feroviare Chișinău-Iași.