(video) Filmul autohton „Ce lume minunată” a fost premiat la festivalul din Boston

10730830_304859996388752_5179663739407734127_n
Foto: PC: Facebook/Ce lume minunată

Filmul autohton „Ce lume minunată” în regia lui Anatol Durbală, produs de Sergiu Cumatrenco Jr., a fost premiat în cadrul Festivalul de Film Independent din Massachusetts, Boston, SUA.

Potrivit Massachusetts Independent Film Festival, trei cele mai importante premii merg în acest an către Moldova: Premiul pentru cel mai bun regizor; Premiul pentru cel mai bun scenariu; Premiul special al juriului pentru cel mai bun Film Străin.

„Ce Lume Minunată” este o producție a YouBesc Film, regizat de Anatol Durbală și are la bază un scenariu inspirat din evenimentele controversate din 7 aprilie 2009, fiind un film apolitic, produs independent, dedicat tinerilor maltratați în timpul protestelor.

 

PC: Facebook/Ce lume minunată
PC: Facebook/Ce lume minunată

Filmul relatează povestea unui tânăr basarabean, revenit acasă din SUA, unde își face studiile, pentru o scurtă vacanță de Paști. După mai multe ore de zbor, Petru aștepta ca noaptea asta caldă de aprilie să-l înghită într-un somn lung, interminabil. Şi noaptea se ţine de cuvânt…
Rolurile principale sunt interpretate de tinerii actorii, nominalizați la Premiile GOPO pentru rolurile anterioare, Igor Babiac și Igor Caras-Romanov.

Pre-producţia filmului „Ce Lume minunată” a început încă în 2011, iar în 2012 proiectul filmului a participat la „Producer’s Workshop”, Tbilisi, fiind calificat drept „Very Strong Story”.

Vezi mai jos trailerul filmului:

La sfârşitul lunii aprilie, lungmetrajul a obţinut un trofeu la concursul CROSSING EUROPE Audience Award – Best Fiction Film 2015.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente