(foto) După 10 ani de fotografiat oameni ai străzii, o tânără și-a găsit tatăl printre ei

kim10
Foto: PC: totb.ro

Diana Kim a copilărit pe Insula Maui, unde tatăl ei era fotograf. De la el a învăţat şi ea cum să mânuiască aparatul foto. Însă, când părinţii ei au divorţat, fata a ajuns să locuiască mai mult la rude sau prieteni, aşa că a pierdut complet legătura cu tatăl ei.

În anul 2003, Kim a pornit un proiect fotografic pe termen lung, dedicat oamenilor fără adăpost. În 2012, şi-a descoperit tatăl printre oamenii străzii pe care îi fotografia în Honolulu. „Erau nopţi în care îl căutam şi nu îl găseam şi zile în care apărea brusc la colţul străzii. Suferea de schizofrenie severă, care nu fusese tratată, aşa că nu era prea comunicativ”, a povestit tânăra. I-a dus mâncare şi l-a încurajat să urmeze un tratament pentru boala lui, dar bărbatul s-a lăsat convins abia în octombrie 2014, după ce suferise un atac de cord, scrie totb.ro.

Descoperirea tatălui ei printre oamenii străzii a fost şocantă pentru Kim. „L-am găsit în spatele unui container de gunoi, ascuns la umbra unui tufiş”, a mărturisit tânăra. În speranţa că îl va readuce la o viaţă normală, i-a dat un aparat foto, gândindu-se că poate îi va retrezi interesul pentru vechea lui pasiune. După ce a acceptat să urmeze un tratament, starea lui s-a îmbunătăţit considerabil. „Acum, tatăl meu petrece timp cu prietenii lui şi îşi caută un loc de muncă. Viaţa este un dar. Sunt recunoscătoare să îl văd în viaţă şi cu o stare de sănătate mai bună”, spune Kim.

 

Kim cu tatăl ei în anul 1988.

 

PC: totb.ro

Tatăl ei în aprilie 2013.

 

PC: totb.ro
PC: totb.ro
PC: totb.ro

În spital, octombrie 2014.

 

PC: totb.ro

În decembrie 2014.

 

PC: totb.ro

În decembrie 2014.

 

PC: totb.ro

Diana Kim și tatăl ei, 2015.

 

PC: totb.ro
PC: totb.ro
Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente