Pâinea se scumpește! Din 15 august, va fi mai scumpă cu 15%

cinci-paini
Foto: PC: moldovacurata.md

Începând cu 15 august, pâinea şi produsele de panificaţie se vor scumpi în medie cu 15%, anunţă Asociaţia Brutarilor din Republica Moldova şi Uniunea de persoane juridice „Asociaţia Naţională a Industriilor de Panificaţie şi Morărit”. Scumpirile sunt motivate prin situaţia creată pe piaţa internă, dar şi externă, transmite IPN.

Conform datelor asociaţiilor, producerea a 80% din pâine şi produse de panificaţie generează pierderi. Situaţia s-a creat ca urmare a mai multor factori, care nu depind de întreprinderile producătoare, printre care creşterea preţului la faină, majorarea tarifelor la energie electrică şi la gaze naturale. La fel, se menţionează deprecierea leului, urmată de majorarea preţului materiei prime şi auxiliare pe piaţa internă şi regională.

„Asociaţia Brutarilor din Republica Moldova şi Uniunea de persoane juridice „Asociaţia Naţională a Industriilor de Panificaţie şi Morărit” dă asigurări că majorarea preţurilor la pâine este o necesitate stringentă pentru a evita falimentul sectorului respectiv, având în vedere pierderile care au fost generate începând cu anul 2014”, a se menţionează în comunicat.

Cele două organizaţii întrunesc cei mai mari producători de pâine şi produse de panificaţie din ţară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente