Peste 4.000 de încălcări au fost documentate de poliție în doar o săptămână

realitatea.md
Foto: PC: realitatea.md

În ultimele șapte zile, inspectorii de patrulare au documentat 4.686 de încălcări ale normelor rutiere, în cadrul unor acțiuni de disciplinare a tuturor participanților la traficul rutier, desfășurate în toată țara.

Cele mai frecvente încălcări au fost depășirea limitei de viteză, necuplarea centurii de siguranță, neglijarea semnalului semaforului, șofatul în lipsa permisului de conducere, parcarea și staționarea în locuri interzise și nerespectarea drepturilor pietonilor.

La fel, zeci de mașini au fost trase pe dreapta de echipajele de patrulare pentru verificarea șoferilor dacă nu au urcat băuți la volan. Drept urmare, inspectorii au documentat 40 de cazuri de conducere a vehiculelor sub influența alcoolului și a altor substanțe interzise de lege.

În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă participanții la trafic să respecte regulile de circulație, conducătorii auto să dea dovadă de maximă vigilență și atenție la volan, să respecte limita de viteză, să nu circule la semnalul roșu al semaforului și să-și cupleze centura de siguranță. Pietonii sunt rugați să traverseze strada doar în locurile permise și să se asigure de fiecare dată că o fac în siguranță.

Angelina Mașcauțan

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente