(foto) Cele mai bune 10 întrebări de la Cupa Phi din sezonul de vară 2015

phi2
Foto: Beleizis - echipa de pe locul III de la Cupa Phi

Duminică, 2 august, echipa Phi de la Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale a organizat prima lor cupă de vară. Echipa #diez a selectat cele mai interesante întrebări de la cupă.

*Pentru a vedea răspunsul corect, selectați spațiul de după Răspuns.

#1. Într-un articol intitulat „How religion got in the way” („Cum ne-a ieșit religia în cale”) de pe blogul waitbutwhy.com, autorul povestește cum, după ce se proclamase ateist pe parcursul a mai multor ani, realizase cât de puțin le comunica astfel oamenilor despre identitatea sa spirituală. Apoi afirma că a spune că ești ateist e la fel cum ar fi dacă ai da ACEST RĂSPUNS la întrebarea „De  unde ești?”.

Întrebare:  Scrieți unul din cele de peste 190 de variante de răspuns.

Răspuns: „Nu din …(orice țară)”. 

#2. În cartea sa, Bill Bonanno explică originea cuvântului ALFA. Legenda spune că un soldat francez a pus ochiul pe o tânără frumoasă care mergea alături de mama sa. Acesta a crezut că era dreptul lui ca ocupant să facă ce dorea și a înșfăcat fata după care a târât-o în întuneric pentru a o viola. Mama a alergat atunci pe străzi strigând ceea ce s-ar traduce „Fiica mea!”, „Fiica mea!”. Au urmat apoi răscoale și insurecții, care au declanșat o rebeliune generală. Sloganul rebeliunii – un acronim pentru ALFA, se traduce „Moarte Franței, strigă Italia”.

Întrebare: Ce am înlocuit prin ALFA?

Răspuns: Mafia.

#3. Modul în care s-au transformat smartphone-urile în ultimii cinci ani a afectat, însă indirect, și cărțile. Astfel, nu doar a crescut numărul cărților electronice, dar și numărul cărților de ACEST fel. Auzind titlul unei cărți, e greu să spui dacă ea este ASTFEL. Folosindu-vă de un proverb ce include cifra șapte, scrieți ce fel de cărți sunt?

Răspuns: De buzunar. 

 

Asachi – echipa de pe locul II de la Cupa Phi

#4. Îl cunoștea bine pe Ion Creangă, s-a întâlnit cu Eminescu, însă nu și cu Micle. L-a cunoscut pe poetul și revoluționarul Botev, însă n-a fost niciodată la baștina sa. A fost câte o dată în Paris și Bucuresti.

Numiți-l.

Răspuns: Troleibuzul 22. 

#5. În timpul Jocurilor Olimpice din 1936, sportivii din Liechtenstein și Haiti erau deseori încurcați. Dar ce obiect a soluționat problema în Liechtenstein, dacă în Haiti soluția au fost mai multe obiecte, cum ar fi palmier, trompetă, topor și ancoră?

Răspuns: coroana. 

#6. Conform unei istorioare de pe internet, un cuplu de fani Sherlock Holmes s-a despărțit după ce băiatul i-a dăruit iubitei sale ultimul volum din seria Sherlock Holmes, dar a uitat semnul de carte înăuntrul volumului. Dacă v-ați dat seama ce am înlocuit prin Sherlock Holmes, fiți liberi peste un minut să scrieți ce formă avea semnul de carte.

Răspuns: Era un ciorap. 

 

Foaie Verde – câștigătorii Cupei Phi 2015

#7. Atenție, banc tradus din limbă rusă: Vine oportunistul la sediul partidului comunist pentru a scrie cerere de aderare la partid. Începe să scrie cererea: – Eu, Ivan Petrovici, vreau să ader la PC, deoarece… La care secretara îl corectează: – PCRM, Ivan Petrovici, nu PC. – Păi cum, în RM eu deja am fost! Răspunde Ivan Petrovici. Ce abreviatura în limbă rusă am înlocuit prin PCRM?

Răspuns: KPSS. 

#8. Într-un desen animat, după furtul unei piramide, personajul principal pune la cale un furt și mai mare și anume  furtul X-ului. În cadrele imediat următoare apar fețele triste ale practicanților acestui sport. De fapt, filmul induce în eroare, pentru că și fără X va exista elementul principal și necesar pentru acest sport. Dacă v-ați dat seama ce este X, numiți sportul.

Răspuns: Surfing. 

#9. Există un loc în mijlocul oceanului Pacific, unde se adună rechinii albi pe timpul iernii și care poarta numele de Alfa Rechinului Alb. Ce am înlocuit prin Alfa, dacă rechinii, datorită fiziologiei lor, niciodată nu ar avea nevoie de produsul de la care a derivat denumirea de Alfa?

Răspuns: Cafenea. 

#10. Jean Nicot a fost ambasadorul Franței în Portugalia între anii 1559-1561. La întoarcerea sa în Franța, acesta a adus cu sine un produs care l-a făcut celebru între aristocrați. Ce produs a adus acesta cu sine?

Răspuns: Frunze de tabacco/tutun. (Țigări nu se acceptă) 

 

Echipele în timpul jocului

Următoarea Cupă de vară va avea loc duminică, la ora 11:00, la Dendrarium – Cupa Moon Power. Mai multe detalii pe cuc.md.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente