(video) Experiment social: Cum ai reacționa, dacă un tânăr ar afirma deschis că e gay

vbor
Foto: Domnul din imagine i-a spus tânărului că fiecare din noi are dreptul la o alegere și l-a îndemnat să lupte pentru alegerea sa, PC: Captură foto Prank MD

Cum ai proceda, dacă ai vedea lângă casa ta un tânăr zglobiu cu o pancartă în mână, pe care scrie „Eu sunt gay. E ceva normal”? Ai fugi, l-ai certa, l-ai brusca? La aceste întrebări, probabil, a încercat să răspundă un grup de tineri care a vrut să vadă care este atitudinea chișinăuienilor față de minoritățile sexuale.

Rezultatul nu s-a lăsat așteptat. Proiectul Prank MD, cunoscut pentru misiunea sa primară de a petrece experimente sociale, glume și alte tipuri de sondaje, a realizat un nou experiment, prin care un actor tânăr stătea lângă Poșta Moldovei cu o pancartă pe care era scris mesajul de mai sus.

Reacțiile au fost diverse. După o oră de stat în fața Oficiului Poștal Central, tânărul a fost bruscat, înjurat, acestuia fiindu-i făcută morală despre „incorectitudinea și anormalitatea sa”. Tânărul, fiind vorbitor de rusă, a fost învinuit și de faptul că la întrebările celor din jur el nu răspunde „în limba de stat”.

Totuși, acest video s-a terminat pe o notă pozitivă, când două domnișoare i-au spus cu speranță tânărului că ele consideră homosexualitatea un lucru normal. Acest video, postat acum câteva zile, se bucură de un succes enorm după numărul de vizualizări, dar și de unul mai trist, observat în dezbaterile din comentarii.

Acest video a demonstrat că, în Moldova, homofobia se află la un nivel ridicat. În cazul în care te afli într-o situație neplăcută, apelează la Genderdoc-M, primul ONG din Moldova care promovează și protejează drepturile persoanelor LGBT din republică. Cunoaște-ți drepturile!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente