Ești sau nu rasist: Treci un test pentru a afla dacă faci discriminare între rase

igualdad-liberty-love-no-racism-Favim.com-491861
Foto: PC: guardianlv.com

Un Test realizat de Implicit Association va răspunde la întrebarea: Ești sau nu rasist? Testul este bazat pe asociații și viteza reacției.

Tot ce trebuie să faci este să tapezi literele E și I conform cerinței scrise la fiecare etapă a testului, astfel încât să asociezi fotografiile copiilor europeni și afroamericani, pe rând, cu cuvinte plăcute și neplăcute, cum ar fi, spre exemplu, zâmbet/dulce și, respectiv, agonie/dezastru.

 

 

Într-un final vei obține un rezultat care îți va spune dacă ești sau nu rasist. Un răspuns posibil arată în așa fel: „Testul tău redă o preferință moderată de a selecta automat copii europeni în detrimentul celor afroamericani”.

 

Treci testul AICI

.
Potrivit Centrului pentru Drepturile Omului din Moldova, principiul egalității de tratament constituie o valoare fundamentală a tuturor instrumentelor internaționale referitoare la drepturile omului. El condamnă execuțiile, detenția arbitrară sau încălcarea drepturilor omului pe motive de orientare sexuală sau identitate gender. Odată cu adoptarea Legii privind asigurarea egalității nr.121/25.05.2012, țara noastră și-a confirmat poziția de garantare a drepturilor egale tuturor, or prevederile acesteia presupun în sine o atitudine tolerantă și nediscriminatorie față de toți membrii societății, inclusiv față de reprezentanții grupului LGBT.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente