Artiștii vin cu un îndemn de participare la trecerea Podului de Flori peste Prut

IMG_6604
Foto: PC: #diez

Artiștii sunt alături de cei o mie de tineri porniți din Chișinău pe jos spre București, în Marșul lui Ștefan cel Mare și îi invită pe cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului la Podul de Flori, care va avea loc la Ungheni, sâmbătă, 11 iulie, ora 10:00.

Eugen Doga, Anastasia Lazariuc și Nicu Țărnă au adresat invitații către toți cei cu inima română să participe la evenimentul care se va desfășura de-o parte și de alta a Prutului. Podul feroviar va putea fi trecut din nou, după 20 de ani, pe jos, iar frontiera cu Republica Moldova va fi înlocuită de o mare de flori.

„Podul acela nu se trece ușor, nu se trece doar cu picioarele, fizic, ci este un pod spiritual, care se realizează prin cunoașterea valorilor, a trecutului, a strămoșilor. Nu este ușor, dar la etapa actuală trebuie să trecem un pod spiritual. Pentru că omul spiritual face lucruri spirituale”, a declarat compozitorul Eugen Doga. „Pentru mine granița e demult dispărută; suntem un singur popor; artiștii au fost printre primii care au spart acest zid care ne desparte, iar eu voi ajuta cât pot să reîntregim țara. Înainte de 1990, tinerii de pe ambele maluri ale Prutului nu aveau posibilitatea de a se cunoaște. Acum aveți aceasta posibilitate! Veniți sâmbătă la Prut!”, a lansat invitația Anastasia Lazariuc.

„Îndemn toți moldovenii să vină la Prut sâmbătă, la Podul de Flori! Să-i ajute Bunul Dumnezeu pe toți românii să ajungă la acest eveniment!”, a spus și Nicu Țărnă.

Și artiști din România și-au arătat susținerea față de Unire. Nicu Covaci, Alexandru Arșinel și Grigore Leșe îi cheamă la Podul de Flori la Prut pe toți cetățenii din dreapta și din stânga râului peste care s-a trasat graniță nedreaptă.

 

PC: Acțiunea 2012
PC: Acțiunea 2012

În această perioadă, pregătirile pentru refacerea Podului de Flori sunt în plină desfășurare. Evenimentul, care a reunit în anii ’90 românii de pe ambele maluri ale Prutului, ia din nou amploare. Inițiativa Platformei Unioniste Acțiunea 2012 a generat o solidaritate fără precedent, zilnic anunțându-și sprijinul pe rețelele de socializare mii de români.

În același timp, cei o mie de tineri care au plecat duminică din Chișinău spre București în Marșul lui Ștefan cel Mare vor traversa sâmbătă podul feroviar de la Ungheni, pentru a se reîntâlni cu frații de pe celălalt mal al Prutului.

Deplasarea spre Podul de Flori se va face organizat, din Chișinău, cu autocarul, sâmbătă, 11 iulie, ora 07:00, din scuarul Academiei de Științe, iar întoarcerea va fi imediat după încheierea evenimentului. Transportul este gratuit. Detalii la numărul de telefon: 068753928 (Elena Manoil).

Manifestația este autorizată de către autoritățile de frontieră și cele locale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente