(foto) Mai mulți jurnaliști autohtoni s-au înscris la un concurs de cântat

IMG_9139
Foto: Marcela Dedin – prezentatoare Publika TV

La data de 24 iulie curent, site-ul Everyday Journalism.md organizează evenimentul „Voice of Journalism”, în cadrul căruia 10 jurnaliști autohtoni își vor demonstra calitățile muzicale. Pregătirile deja au început, iar echipa #diez a participat la o repetiție.

Evenimentul își propune să descopere talentul a zece jurnaliști autohtoni, care știu să cânte, dar nu au experiență sau studii muzicale. Aceștia au lăsat reportofoanele, camerele de filmat și microfoanele și s-au apucat de cântat. După ce și-au ales câte o piesă pe care să o interpreteze, aceștia au fost chemați la Enter-Studio pentru a începe repetițiile pentru eveniment. Echipa #diez a surprins primele momentele de pregătiri ale participanților.

 

Elena Mogîldea – prezentatoare Noroc TV, Marcela Dedin – prezentatoare Publika TV, Diana Botnaru – reporter Jurnal TV, Marcel Roșca – cantautor la Enter-Studio

Victoria Ungureanu, organizatoarea acestui eveniment, a declarat că este bucuroasă că jurnaliștii au acceptat propunerea de a participa: „După ce am organizat mai multe proiecte, am decis să fac ceva mai deosebit, în premieră pentru țara noastră. Știind că foarte mulți jurnaliști autohtoni sunt pasionați de cântat, m-am gândit că ar fi frumos să arătăm lumii o altă latură a acestora, una chiar foarte frumoasă. Unicul criteriu după care am ales participanții a fost să nu aibă experiență foarte mare în domeniul muzical. I-am ales pe cei care sunt doar pasionați, nu și profesioniști. Pentru că este un eveniment cu jurnaliști, presa a fost foarte receptivă și a acceptat să ne susțină, în mare parte cea online. Le mulțumesc mult și am speranțe mari că împreună vom reuși să promovăm cei mai talentați jurnaliști.

Eu sunt sigură că jurnaliștii se vor descurca foarte bine, iar pentru asta noi am pregătit numeroase premii: produse cosmetice, shopping la magazine de haine, foto-cărți și multe altele, iar câștigătorul va beneficia de o călătorie în Grecia.”

 

Victoria Ungureanu – directorul site-ului Everyday Journalism.md și organizatoare evenimentului și Marcela Dedin – prezentatoare Publika TV

Din cei zece jurnaliști participanți, doar nouă sunt cunoscuți, organizatorii dorind ca cel de-al zecelea să fie o surpriză pentru public. Toți jurnaliștii sunt prezentatori sau reporteri ai televiziunilor autohtone:

#1. Tatiana Pașcovschi – prezentatoare Canal 2,
#2. Elena Bancilă – prezentatoare Realitatea TV,
#3. Elena Mogîldea – prezentatoare Noroc TV,
#4. Ana Danilescu – prezenatoare Jurnal TV,
#5. Vadim Zgherea – reporter Kankan.md,
#6. Diana Botnaru – reporter Jurnal TV,
#7. Diana Cojocari – reporter Prime TV,
#8. Natalia Mogîldea – Realitatea TV,
#9. Marcela Dedin – prezentatoare Publika TV.

 

Ana Danilescu, Vadim Zgherea, Tatiana Pașcovschi PC: colaj #diez
Diana Botnaru, Diana Cojocari, Elena Mogîldea PC: colaj #diez
Elena Bancilă, Marcela Dedin, Natalia Mogîldea PC: colaj #diez

Pline de emoții, participantele ne-au mărturisit primele impresii despre eveniment.

„Îmi place să cânt și de asta și am acceptat să particip la eveniment. Este o oportunitate pentru mine, pentru că îmi permite să îmi perfecționez calitățile vocale. La început mi-am zis că merg doar să particip, dar când am aflat și de călătoria în Grecia, mi-am dat seama că lupta va fi una și mai strânsă, pentru că fiecare se gândește să ia premiul mare. Indiferent de câștig, va fi o experiență frumoasă, din care voi învăța multe lucruri”, a spus Elena Mogîldea – prezentatoare Noroc TV.

 

Elena Mogîldea – prezentatoare Noroc TV
Elena Mogîldea – prezentatoare Noroc TV

Marcela Dedin, una dintre prezentatoarele Publika TV, ne-a declarat că este încântată de participarea sa în cadrul evenimentului: „În primul rând, mi-e dragă ideea și sunt foarte bucuroasă că mi s-a propus să particip. Muzica este un vis de-al meu din copilărie, care din păcate a rămas doar unul nerealizat. Deși îmi place să cânt, o fac doar pentru oamenii dragi, însă iată că acum voi cânta și pentru public. Tot ce-mi doresc de la acest concurs este să ne simțim bine și să arătăm publicului că jurnaliștii sunt talentați și știu să facă și alte lucruri decât să citească de pe prompter, în cazul prezentatorilor. Eu îmi doream de mai demult să cânt pe o scenă, iar acum, când visul urmează să mi se îndeplinească, recunosc că am emoții, dar cred că orice provocare este un succes. Nu mi-e teamă de ceilalți concurenți, deoarece știu că, dacă te concentrezi pe ceea ce faci și știi cât valorezi tu însuți, nu ar trebui să ai teamă”.

 

Marcela Dedin – prezentatoare Publika TV
Marcela Dedin – prezentatoare Publika TV

Postul de televiziune Jurnal TV are și el jurnaliste talentate: „Este o provocare foarte interesantă, care a apărut în grădina jurnaliștilor cărora le place să cânte. Astfel de concursuri te ajută să descoperi sau să-ți dezvolți un talent, iar noi, jurnaliștii, vom demonstra ca nu știm doar sa vorbim frumos și să scriem corect, dar putem și să cântăm. Deocamdată, am niște așteptări foarte bizare, pentru că nu-mi imaginez finalul, dar mă văd încă la studio încercând să nimeresc corect niște note. Un astfel de eveniment este o oportunitate pentru noi toți, care te ajută să-ți realizezi acel vis pe care îl aveai de mic, dar circumstanțele au făcut să nu reușești să-l îndeplinești”, ne-a declarat Diana Botnaru – reporter Jurnal TV.

 

Diana Botnaru – reporter Jurnal TV
Diana Botnaru – reporter Jurnal TV

Pentru cei care doresc să meargă la evenimentul Voice of Journalism, acesta va avea loc la 24 iulie, în Clubul City, la ora 20:00. Intrarea va fi liberă.

Angelina Mașcauțan

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente