Participanții UpGreat Jurnalism au acumulat experiență la o redacție de știri din Chișinău

realitatea1
Foto: Participanții UpGreat Jurnalism în vizită la o instituție media privată din Chișinău. PC: UpGreat Jurnalism

Participanții proiectului UpGreat Jurnalism, organizat de către AIESEC Chișinău, au fost în excursie la redacția televiziunii și portalului de știri al unei instituții media private. Aici, au avut posibilitatea să descopere și să cunoască lumea mass-media din culise.

În timpul excursiei, cei aproximativ 20 de elevi au explorat teritoriul unde jurnaliștii își realizează activitățile zilnice. În prima etapă a excursiei, aceștia au avut oportunitatea să viziteze redacția site-ului realitatea.md, să facă cunoștință cu echipa redacției și aria de lucru al fiecărui jurnalist și să interacționeze cu redactor-șeful Maia Visterniceanu. Elevii s-au arătat curioși și interesați de a afla mai multe despre volumul de muncă al fiecărui angajat, dar și numărul de persoane raportate la numărul știrilor postate zilnic.

În cea de-a două etapă a excursiei, participanții UpGreat au asaltat sediul postului de televiziune Realitatea TV. Aici, au asistat la activitatea echipei editoriale, au mers în sala de înregistrare și editare a tuturor materialelor care apar pe post și au discutat cu directoare de știri, Dina Perciun, care le-a răspuns la cele mai diverse întrebări. „Jurnalismul este un stil de viață foarte activ și alert. Dacă nu ești obișnuit cu așa ceva, este de dorit să alegi altceva. Este o alegere pe care trebuie să ți-o asumi, iar din acel moment trebuie să te dedici sută la sută acestei activități”, a subliniat Dina Perciun.

 

Participanții UpGreat Jurnalism în vizită la o instituție media privată din Chișinău. PC: UpGreat Jurnalism
Participanții UpGreat Jurnalism în vizită la o instituție media privată din Chișinău. PC: UpGreat Jurnalism

Ultima, dar și cea mai interesantă parte a excursiei s-a dovedit a fi platoul emisiunilor, unde sunt filmate marea majoritate a producțiilor postului TV. Toți elevii prezenți s-au arătat entuziasmați și impresionați de excursia realizată, menționând că aceasta a fost extrem de utilă și că le-a fost interesant să participe la procesul de lucru a jurnaliștilor adevărați. „Excursia a fost un sfârșit frumos al ediției Jurnalism. Am descoperit cadrul de activitate al unui jurnalism, dar și am aflat mai multe despre specificul jurnalismului online și a celui de televiziune”, a menționat Alexandra Salamatov, participantă UpGreat.

Ulterior, conform agendei, participanții UpGreat Jurnalism au vizitat portalul național de știri TRM. Excursiile din cadrul programului UpGreat Jurnalism au fost organizate cu scopul de a conecta elevii cu mass-media și cu diferiți specialiștii din domeniu jurnalistic, pentru a-i aduce mai aproape de realitățile media din Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente