(foto) Mirela Lungu este noul președinte AIESEC Chișinău

1524574_408615355954412_3119637259375073823_n
Foto: PC: Facebook/TRIO film studio

Pe 22 februarie, membrii AIESEC Chișinău, în cadrul legislativei au ales viitorul președinte al organizației. Astfel, cea mai mare organizație studențească din țară va fi condusă pentru mandatul 2015 – 2016 de către Mirela Lungu.

În acest an, pentru poziția de președinte al organizației a aplicat o singură persoană, Mirela Lungu, actualul vicepreședinte al departamentului de Relații Externe. Candidatul a avut la dispoziție 15 minute pentru a-și prezenta strategia, iar apoi a urmat runda de întrebări-răspunsuri.

Strategia mea s-a bazat pe promovarea cât mai intensă a ceea ce ține de activitatea principală AIESEC la nivel global și anume stagiile de voluntariat și internship-urile la companii, atât cele ce vizează internaționalii care vin la noi, cât și cele pentru tinerii de la noi. Mandatul meu și activitățile de pe parcursul acestuia urmează să dezvolte departamentele ce se ocupă nemijlocit de aceste procese. De asemenea, să promoveze și să îndemne persoanele din organizație care intenționează să profite de aceste oportunități de stagii peste hotare, atât de voluntariat, cât și profesionale”, a declarat pentru #diez Mirela Lungu.

La finele prezentării, în urma voturilor secrete acordate de către membrii cu drepturi depline, Mirela Lungu a fost aleasă în calitate de viitor președinte AIESEC Chișinău pe mandatul 2015 – 2016.

 

PC: Facebook/Doru Curoșu
PC: Facebook/Doru Curoșu

Mirela este studentă a Universității de Stat, Facultatea de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative și face parte din AIESEC din toamna anului 2013. „Până la momentul actual am reușit să dezvolt o generație nouă de vânzători buni care fac legătura dintre AIESEC și mediul corporativ. Pe lângă asta, am stabilit câteva parteneriate semnificative pentru sustenabilitatea organizației. Aceste alegeri sunt un pas important pentru mine ca tânăr lider și persoană care vrea să aducă impact în societate. De asemenea, e o responsabilitate mare în fața membrilor, alumnilor, partenerilor și participanților ce sunt implicați în activitățile marca AIESEC”, ne-a mărturisit tânăra.

Prin implicarea a cât mai mulți tineri în activitățile organizației și diversificarea metodelor prin care le fac la momentul actual, tânăra își propune să facă organizația mai populară printre studenți. „AIESEC este o frumoasă oportunitate pe care o recomand tuturor tinerilor din Republica Moldova. Este locul unde poți crește personal și profesional foarte mult”, a mai adăugat proaspătul președinte AIESEC Chișinău.

Mandatul următor începe la 1 iulie 2015, dată din care postul va fi ocupat de noul președinte ales.

AIESEC Chişinău este cea mai activă organizație studențească şi are mai mult de 100 de membri activi, derulând anual mai multe proiecte destinate atât studenţilor, cât şi elevilor. De mai mult ori, această organizație a fost desemnată cea mai activă organizație din Republica Moldova care promovează voluntariatul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente