Chirtoacă renunță la panourile publicitare pentru turul doi și donează banii orfelinatului din Strășeni

DorinChirtoaca_29_Billboard
Foto: PC: moldnews.md

Candidatul la funcția de primar general al capitalei, Dorin Chirtoacă a postat un mesaj pe Facebook, în care declară că nu va instala alte panouri publicitare în Chișinău, dar le va lăsa pe cele vechi.

Astfel, banii economisiți vor fi donați copiilor din internatul de la Strășeni, care, după ce absolvesc nu mai au unde să locuiască. „Am decis ca pentru turul doi să nu punem panouri publicitare noi. Le vom păstra pe acelea care le-am avut pentru primul tur de scrutin. În schimb, din economia făcută vom face o donație copiilor de la orfelinatul din Strășeni, care după balul de absolvire ajung pe drumuri. Pentru a nu fi acuzați că facem populism și pomeni electorale, anunțăm că donația va fi făcută după alegeri, indiferent de rezultatul acestora. De asemenea, orfelinatul se află în Strășeni și nimeni nu va putea vota la Chișinău, mai ales că ei nu au atins încă vârsta majoratului”, scrie Chirtoacă.

Tot aici, Chirtoacă a calculat suma care va fi donată absolvenților: „Suma va fi compusă din economiile formate pentru 70 de panouri și arată în felul următor: 80 000 de lei din imprimarea bannerelor, 35 000 de lei din amplasarea lor și 85 000 de lei din chiria pentru 10 zile. În total 200 000 de lei. Chiria pentru cele actuale o vom plăti în continuare, dar oricum am introdus-o în cele 200 000. Banii vor fi repartizați în mod egal pentru fiecare absolvent”.

De asemenea, edilul degrevat din funcție a spus că este vorba despre același orfelinat, unde în anul 2008 au dus bradul care a fost arestat de către prim-ministrul de atunci, Zinaida Greceanîi. „Întâmplător sau nu este vorba de același orfelinat unde în 2008 am dus bradul arestat de Zina Grecianîi, atunci când era prim-ministru. Viața bate filmul!”, a adăugat acesta.

Dorin Chirtoacă a făcut această declarație după ce a urmărit reportajul despre absolvenții de la gimnaziul-internat din Strășeni care au avut un bal de absolvire fără fițe și mult fast. Reportajul îl pute-ți găsi aici.

#diez vă reamintește că turul doi al alegerilor locale va avea loc pe 28 iunie, iar lupta se va da între Dorin Chirtoacă, care în primul tur a acumulat 37,52% și Zinaida Greceanâi, care a acumulat 35,68%.

Silvia Dalnițchi

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente