(video) De la o școală profesională la stagiar în una din companiile IT din Chișinău

itit
Foto: Valeriu studiază în cadrul Şcolii Profesionale nr. 6 din Chişinău

Valeriu studiază în cadrul Şcolii Profesionale nr. 6 din Chişinău. Acesta urmează să devină Operator pentru suportul tehnic al calculatoarelor.

Tânărul este cu un pas mai aproape de angajare datorită Programului de Stagiere desfăşurat în cadrul Proiectului „Îmbunătăţirea calității învățământului vocaţional-tehnic în domeniul TIC”, implementat în instituţia sa, informează Agora.

Pe parcursul ultimelor două luni, în calitate de stagiar în compania Neuron, Valeriu a acumulat experienţă utilă şi cunoştinţe foarte importante pentru viitoarea sa carieră.

Sergiu şi Valeriu îi sfătuiesc pe tinerii care studiază specialităţi TIC să participe în cadrul programelor de stagiere, pentru că își vor dezvolta abilitățile în domeniu și vor însuși metodele și procedeele necesare pentru această meserie.

Proiectul „Îmbunătăţirea calității învățământului vocaţional-tehnic în domeniul TIC” se desfăşoară în perioada 1 decembrie 2012 – 31 mai 2015 în şase instituţii profesional-tehnice şi este implementat de către Centrul Educațional PRO DIDACTICA şi Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC, cu suportul financiar al Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare şi în strânsă colaborare cu Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova.

Reportajul este realizat în cadrul Campaniei de promovare a Carierei IT, implementată de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului prin intermediul Programului de Granturi, Proiectului USAID CEED II, Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare (ADA), din fondurile Cooperării Austriece pentru Dezvoltare, sub patronajul Ministerului Educației al Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente