Alegeri Locale: Amenajarea unei parcări municipale în Piața Marii Adunări Naționale

pman
Foto: Piața Marii Adunări Naționale PC: Nația din urmă

Serghei Barcari (Serge Kino) – candidatul independent la funcția de consilier municipal al orașului Chișinău a publicat azi, 28 mai, pe blogul său ideea amenajării unei parcări municipale în Piața Marii Adunări Naționale.

Serge spune că multe persoane, când aud această idee, au o atitudine, din start, negativă față de proiect, deoarece unii ar considera că ar urâți și mai mult Chișinăul. Pentru a distruge acest mit, Serge vine cu următoarele argumente:

#1. Vor fi amenajate 400 locuri de parcare – ceea ce înseamnă eliberarea tuturor trotuarelor din perimetrul str. B. Bodoni – str. M. Eminescu și str. 31 August 1989 – str. Columna care acum sunt destinate mașinilor, dar nu orășenilor.

#2. Loc istoric sau loc pentru concerte gratis?

 

Piața Constituției din București PC: Serge Kino
Piața Constituției din București PC: Serge Kino

Serge dă exemplul Pieței Constituției din București. „Identic situației noastre, doar că ei au ințeles beneficiile organizării unei parcări în locul respectiv. Nici un obstacol de a realiza această parcare nu există. La fel ca și în București, putem face concerte, adunări, dar și parcare în zilele de muncă”.

#3. Bani în bugetul municipal

Dacă ora de staționare ar fi la un preț optimal pentru regiune (RO sau UA) și ar constitui în jur de 3 lei, bugetul municipal ar câştiga, în medie, 10.000 lei pe zi/300.000 pe lună/3.600.000 lei pe an.

#4. Stimularea folosirii transportului public în loc de automobile personale iarăși înseamnă bani în bugetul municipal. La fel, stimularea chișinăuienilor de a merge pe jos de la parcare la destinație.

#5. Costul mic al acestei parcări.

Pentru a realiza această parcare este nevoie doar de câteva lucruri:
a) marcaj;
b) shlagbaum-uri (4 buc.);
c) terminale de achitare (2 – 4 buc.);
d) stâlpi de delimitare între carosabil și parcare;
e) panou electronic informativ cu locuri libere în parcare.

Mai multe vedeți pe blogul lui Serge Kino.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente