50 de tineri norocoși din Republica Moldova au șansa de a participa timp de 5 zile într-un tur al României, pentru a vedea care vor fi beneficiile Unirii cu statul vecin. Palatul Parlamentului, Castelul Corvinilor sau munții sunt doar unele din atracțiile turistice pe care le pot vedea.

Mișcarea Civică TINERII MOLDOVEI organizează, în perioada 29 aprilie – 4 mai, Caravana UNIREA ÎNSEAMNĂ. Caravana constă într-o călătorie peste Prut și o Școală de Cultură și Afirmare Românească pentru 50 de persoane, iar traseul cuprinde unele dintre cele mai semnificative atracții turistice ale României (Capitala București, Cetatea Unirii – Alba Iulia, defileul Jiului, Cetatea Devei, Castelul Corvinilor, Orașele: Galați – Petroșani – Sibiu – Brașov, Munții Carpați și altele).

Timp de 3 zile, la Petroșani, tinerii vor participa la o serie de cursuri și workshopuri despre cultură și tradiții, organizate de filiala locală a Platformei Unioniste Acțiunea 2012, în parteneriat cu Asociația Studenților Basarabeni și cu sprijinul Universității din Petroșani.

„Mesajul Caravanei e simplu și se adresează fiecărui locuitor al Republicii Moldova: UNIREA ÎNSEAMNĂ să ai acces nelimitat la toate aceste locuri. Iar pentru a putea ulterior fi un mesager convingător al Unirii, TM invită tinerii interesați să aplice pe site-ul tinerii.md și să se alăture Mișcării în această aventură. Pe site se găsesc și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească participantul”, a declarat Anatol Ursu, reprezentantul Tinerilor Moldovei.

Orice tânăr activ din raioanele Republicii Moldova poate participa la această caravană. Înscrierile se face la adresa web http://tinerii.md/caravana-unirea-inseamna până pe 25 aprilie, cel târziu.

Rezultatele selecției se vor anunța pe 25 aprilie. Taxa de participare de 300 mdl va fi plătită obligatoriu de cei admiși până pe 27 aprilie. Participanții trebuie să dețină obligatoriu un pașaport românesc sau un pașaport moldovenesc biometric. Caravana pornește din Chișinău la 29 aprilie și revine în dimineața de 4 mai. Pentru mai multe informații: 069608949.