Un mesaj către spațiu scris cu ajutorul anvelopelor automobilelor mărcilor Hyundai a intrat în Cartea Recordurilor Guinness.

Pornind de la viziunea mărcii „New Thinking”, echipa Hyundai a identificat o modalitate inedită de a transmite un mesaj către un astronaut aflat pe Stația Spațială Internațională, stabilind, totodată, și un record mondial, informează Top Gear.

Campania nou lansată, intitulată „A Message to Space”, a fost construită pentru o fetiță de 13 ani din Houston, Texas, al cărei tată se afla într-o misiune în spațiu. Comunicarea dintre cei doi a fost posibilă prin crearea unui mesaj personalizat, scris cu litere gigante, suficient de mari pentru a fi vizibile din nava spațială.

Locul ales a fost lacul secat Delamar, din Nevada, Statele Unite, 11 autovehicule Genesis fiind utilizate pentru a imprima declarația care acoperea o suprafață de aproape două ori mai mare decât Central Park din New York.

Mesajul, măsurând 5,55 km², a fost recunoscut oficial de Guinness World Records drept „cea mai mare imagine construită cu ajutorul anvelopelor”, dovedind că distanța nu reprezintă un obstacol, atunci când este vorba de a-i reuni pe cei dragi.