Centrul Cultural VATRA: Opt evenimente pe care nu trebuie să le ratezi în acest an

10612543_420171234790539_1789208881586096960_n
Foto: PC: Facebook/VATRA

Centrul Cultural VATRA, cel care și-a propus să redescopere și să promoveze tradițiile, cultura și identitatea locală prin organizarea evenimentelor de amploare, ne-a pregătit, pentru acest an, opt evenimente deosebite, unele dintre ele care se vor desfășura în premieră. Iată evenimentele din 2015 pe care nu trebuie să le ratezi:

1. Retro-Mai 1 – 3 MAI

banner-retro-mai

Centrul Cultural VATRA deschide sezonul de evenimente, printr-un grandios spectacol muzical în aer liber, care invită toţi doritorii de a petrece sărbătorile de mai ca pe timpuri, în sânul naturii, alături de familie şi oameni dragi. Scopul organizării acestui eveniment constă în provocarea oamenilor de a ieşi cu familia la picnic, de a trezi nostalgia timpurilor de altă dată, petrecute alături de oameni dragi sufletului, când părinţii sărbătoreau la iarbă verde, iar copiii se jucau prin câmpii.

În acest cadru de factură retro, vor evolua trupe muzicale și celebri artiști de talie naţională şi internaţională, care au marcat generaţii la rând. Aceștia vor readuce emoția de pe timpuri printr-un repertoriu cunoscut de toată lumea, care va depăna frumoase amintiri, iar unii dintre partenerii noştri media, postul de radio RETRO FM va organiza cea mai mare petrecere Disco în aer liber pe ritmul muzicii retro. Mai multe detalii despre eveniment găsești AICI.

2. Festivalul Tinerelor Talente „Poiana Dragostei” 9 – 10 MAI

Poiana-Dr

Centrul Cultural Vatra lansează, pentru prima dată într-o formă mai puțin obișnuită, un proiect dedicat talentatei generații tinere. Timp de două zile, pe 9 și 10 mai, Complexul Etno-Cultural Vatra va găzdui un Festivalul al Tinerelor Talente „Poiana Dragostei”.

„Poiana Dragostei” este sărbătoarea tuturor celor care prețuiesc frumosul, trecutul glorios al acestui neam și cred în viitorul lui european. Aceasta întrunește dragoste de țară, de oameni dragi și de cultură, cele care îl înnobilează pe om. De Ziua Europei, la Vatra vine adevărata speranță europeană a acestei țări – generația secolului XXI. Aici se vor aduna toate starurile în devenire la un Festival al Tinerelor Talente, unde tineri la început de carieră își vor etala măiestria pe diverse domenii: Muzică, Teatru și Poezie, Pictură și Divertisment. La prima ediție, participanți la festival vor fi, în mare parte, tineri din țara noastră, dar și invitați din România, cu intenția de a internaționaliza, pe viitor, acest festival. Mai multe poți citi AICI.

3. Carnavalul Copiilor 6 – 7 IUNIE 2015

1385420_449857785155217_6983596190635769176_n1

În premieră la Complexul Etno-Cultural VATRA va fi organizată Ziua Internațională a Copiilor. Festivalul va fi un eveniment cultural-artistic şi educativ-patriotic inedit. Chiar dacă în ultimul timp Ziua internaţională a copiilor se sărbătoreşte în Moldova cu ceva mai multă consistenţă, totuşi, nu există nici un festival naţional al copiilor şi, cu atât mai puțin, unul internaţional. Evenimentul va reuni copii de diferite vârste din întreaga ţară, într-un cadru pitoresc în aer liber, îmbinând delicat elementul distractiv cu cel cognitiv. Mai multe detalii despre eveniment poți citi AICI.

4. A doua ediție a Festivalului Medieval 26 – 28 IUNIE

medieval

În Republica Moldova, cultura medievală a prins culoare prin organizarea în premieră absolută a Primului Festival Medieval la Complexul Etno – Cultural Vatra. Evenimentul s-a bucurat de un succes vertiginos, adunând aproximativ 25.000 de vizitatori în cele două zile ale evenimentului, pe 28 și 29 iunie 2014. Festivalul Medieval va spori cultivarea interesului pentru mesajul trecutului, tradițiilor și îndeletnicirilor strămoșești, într-un cadru actual, combinând cele mai importante elemente medievale cu condițiile societății contemporane. Anul acesta, biletul în frumoasa eră medievală, va fi oferit de Ediția a doua a Festivalului Medieval, în perioada 26 – 27 – 28 iunie 2015, cu genericul „Bătălia de la Vaslui a lui Ştefan cel Mare ”, an marcant pentru istoria ţării noastre, cu împlinirea jubileului de 540 ani de la cea mai mare victorie a lui Ştefan cel Mare faţă de Imperiul Otoman. Mai multe detalii despre eveniment poți citi AICI.

5. Festivalul Berii 17 – 19 IULIE

young-people-at-bistro-having-beer-istockalypse-california-venice-beach-1

Bucuria întrunirii prietenilor la cel mai extravagant festival de muzică rock şi bere se va trăi, în cantităţi enorme, vara asta la Vatra! Pentru prima dată Centrul Cultural VATRA organizează, în perioada 17 – 19 iulie, cel mai mare open air de muzică rock – Festivalul Berii. Marele eveniment se va desfăşura la Complexul Etno-Cultural VATRA, în ritmul muzicii rock, reunind prieteni dragi la o halbă de bere sub cerul liber, într-o atmosferă incendiară în mijloc de vară.

Festivalul Berii va reuni multă lume bună, muzică de calitate, zeci de producători de bere, zeci de corturi, sute de mese şi mii de halbe. Tot teritoriul Complexului Vatra se va transforma într-un Orășel al Pub-urilor și producătorilor de bere, într-un cadru cu totul special, cu un decor de excepţie de zile mari. Astfel, vom stimula promovarea producătorilor autohtoni de bere, vom renaşte tradiţiile seculare în acest domeniu. Aceștia vor avea ocazia să-și prezinte marca, astfel contribuind la extinderea culturii berii pe plan atât naţional, cât şi internaţional prin prisma acestui grandios eveniment.

6. Festivalul Etno-Balcanic 27 – 28 AUGUST

10626514_419464464861216_924564124712233030_n

A doua ediție a Festivalului Etno-Balcanic vine cu noi surprize muzicale şi nu numai! Muzica balcanică, mâncărurile tradiționale și expozițiile sunt cele care vor da viață culturii balcanice la Complexul Etno-Cultural Vatra, în perioada 27 – 28 august 2015.

La cea de-a doua ediție a festivalului, pe scena mare vor evolua artiști din diferite țări, cum ar fi România, Serbia, Ucraina, etc. şi care va încheia cu un spectacol nocturn de excepţie. De asemenea, scena mică va fi cuprinsă, pe întreaga durată a festivalului, de muzica bună a ansamblurilor folclorice ale minorităților etnice din Republica Moldova. Mai multe detalii despre eveniment poți citi AICI.

7. Picnicul anului 24 – 25 OCTOMBRIE

IMG_6906-копия

Un picnic la natură într-un cadru pitoresc e tocmai alegerea bună pentru a petrece timpul cu familia şi prietenii. Astfel, Centrul Cultural Vatra va organiza, în perioada 24 – 25 octombrie 2015 cea de-a doua ediţie a festivalului muzicii de fanfară și roadelor toamnei – PICNICUL ANULUI. Festivalul se va desfăşura la Complexul Etno-Cultural VATRA, unde interpreţii de muzică folk vor susţine recitaluri de excepţie. Invitaţii vor avea ocazia de a petrece weekendul dominaţi de emoţii pozitive, de a participa la târgurile obiectelor de artizanat expuse şi de a savura multe surprize pregătite pentru ei. Mai multe detalii despre eveniment poți citi AICI.

8. Satul de Crăciun 1 DECEMBRIE 2015 – 8 IANUARIE 2016

DSC_7909

E timpul ca și țara noastră să aibă satul ei de Crăciun! Iată de ce, Centrul Cultural VATRA te invită şi în acest sfârşit de an la un festival excepțional, unde vom redescoperi împreună tradițiile și obiceiurile de iarnă ale neamului nostru, bucurându-ne de sărbători!

„Satul de Crăciun” este un festival etno-folcloric la a doua ediție, care își propune să readucă la viață tradițiile și obiceiurile sărbătorilor de iarnă, tradiționale neamului nostru. Evenimentul se va desfășura în perioada 1 decembrie 2015 – 8 ianuarie 2016, în incinta Complexului VATRA. În această perioadă, Complexul se va transforma într-un adevărat Sat de Crăciun, unde vizitatorii vor putea savura din plin magia sărbătorilor creştine. Spiritul de sărbătoare va fi redat prin arhitectura şi decorul deosebit al Satului de Crăciun, permiţând vizitatorilor să evadeze în trecut, când strămoşii neamului nostru marcau sărbătorile de iarnă prin numeroase obiceiuri. Mai multe detalii despre eveniment poți citi AICI.

Distracție plăcută!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente