Top 13 companii internaționale care oferă oportunități femeilor în IT

WomeninIt
Foto: PC: blog.ucgrp.com

Situația din lumea IT arată că femeile sunt mai puțin apreciate în domeniul dat decât bărbații, uneori întâmplându-se ca partea feminină să fie chiar mai puțin plătită pentru aceeași muncă.

Deja al cincilea an consecutiv, organizația americană non-profit Anita Borg Institute a creat un studiu, pentru a depista companiile tech de top care au condiții bune de lucru pentru femei sau încearcă să-și schimbe reputația din companie sexistă în una unde toți sunt respectați în egală măsură.

#1. BNY Mellon

A BNY Mellon sign is seen on their headquarters in New York's financial district

BNY Mellon este o companie de investiție care oferă consultanță în managementul investițiilor și bugetelor, precum și serviciile necesare de a le cunoaște. Compania valorifică participarea femeilor la toate nivelele de forță de muncă tehnică, astfel aducând aport la serviciile industriale oferite clienților în procesul de circulație a investițiilor.

 

#2. Accenture

People enter an Accenture office in down

Accenture plc este o companie multinațională de consultanță în management, servicii tehnologice și outsourcing.

 

#3. American Express

wikimedia american express

Femeile în IT ce se ocupă de antreprenoriat pot apela la oportunitățile de finanțare din partea companiei American Express. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute servici bancare din State, având sediul în Manhattan, New York.

 

#4. Apple

applesfera

Gigantul tehnologic din Cupertino este o companie multinațională care oferă atât oportunități în domeniul IT, cât și încearcă să se concentreze asupra invitaților femei la conferințele sale de transmisie internațională.

 

#5. eBay

nbcnews

Fiind o companie ce oferă șansa de a promova afacerile de consumator la consumator, eBay oferă și cele mai bune internshipuri pentru femeile din IT.

 

#6. GoDaddy

În pofida anilor plini de publicități sexiste promovate de companie, GoDaddy își corectează reputația. În acest an, directorul pe marketing al companiei a afirmat că dorește să „construiască un mediu în care femeile vor prospera”.

 

#7. Goldman Sachs

russia-insider goldman

Deși chiar din denumirea companiei se vede că aceasta este un club al băieților, Goldman Sachs, la fel ca și GoDaddy, fac tot posibilul să-și corecteze reputația. Această firmă bancară cunoscută a fost dată în judecată pentru faptul că puținele femei din compania lor erau cu mult mai puțin plătite decât bărbații și le se ofereau mai puține șanse de promovare decât părții masculine. Acum, prin crearea unei concurențe sănătoase între bărbați și femei, compania va fi eliberată de reputația proastă din anul 2014.

 

#8. Google

amazonaws google

Corporația a fost clasată pe locul întâi al companiilor care au cele mai bune condiții de lucru. De asemenea, Google oferă un alt număr impunător de internshipuri pentru femei.

 

#9. IBM

techloy ibm
International Business Machines Corporation este o companie multinațională de tehnologii și consulting. Compania va oferi și mai multe șanse de angajare a femeilor în IT, mai ales după ce aceasta a anunțat că va investi 3 miliarde de dolari SUA în proiectul Internet of Things.

 

#10. Rackspace Hosting

wired rockstage

Compania oferă consultanță în domeniul de cloud management.

 

#11. Salesforce

diginomica saleforce

Compania globală de cloud computing își găsește un loc în acestă listă, pledând și împotriva legilor ce promovează ideea de înlăturare din afaceri a comunității LGBT în baza doctrinelor religioase. Cazul împotriva căruia a pledat compania s-a întâmplat în statul Indiana.

 

#12. T.Rowe Price

twroe

Compania internațională de investiții are scopul de a susține proiectele de termen lung ale clienților săi.

 

#13. USAA

ricorinc

United Services Automobile Association include mai multe companii ce oferă consultanță în multiple segmente economice. Actualmente compania se va axa pe testarea dronelor ce vor evalua prețul distrugerilor după anumite categorii de dezastre.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente