Moldovenii nu mai au nevoie de viză pentru a călători în Serbia

serbia_flag_cepa_org
Foto: Moldovenii nu mai au nevoie de viză pentru a călători în Serbia PC: noi.md

Moldovenii vor putea circula fără vize în Serbia şi nici sârbii nu vor mai avea nevoie de vize pentru Republica Moldova. Parlamentul de la Chişinău a ratificat acordul de liberalizare a regimului de vize cu această ţară.

Tudor Ulianovschi, viceministru al afacerilor externe şi integrării europene, a comunicat în şedinţa din Parlament că acest acord este în concordanţă cu înţelegerile precedente cu UE şi se propune, întrucât cetăţenii sârbi nu au nevoie de vize pentru a circula în UE (Serbia fiind ţară candidat la aderare, n.r.). Viceministrul a adăugat că, din punct de vedere politic, acesta este un acord benefic, deoarece va consolida relaţiile de colaborare între cetăţeni şi va intensifica relaţiile comerciale, transmite IPN.

Potrivit lui Tudor Ulianovschi, cetăţenii moldoveni nu vor mai avea nevoie de a pleca la Bucureşti ca să obţină viză de la Ambasada Serbiei. Nici bugetul de stat nu va avea de suferit foarte mult de pe urma acestui acord, deoarece acum, doar circa 500 de cetăţeni sârbi călătoreau anual în Moldova şi plăteau taxa de viză.

Acordul permite călătoriile de scurtă durată fără vize, pentru maximum 90 de zile, într-o perioadă de 6 luni, pentru deţinătorii paşapoartelor biometrice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente