Neobase, dispozitivul care va supraviețui în urma atacurilor cibernetice, va fi lansat în iulie

neone
Foto: Dispozitivul Neobase, PC: TechCrunch

În ultimul timp, atacurile cibernetice iau amploare, acestea punând sub semnul întrebării securitatea datelor și modul în care guvernul încearcă să le protejeze.

O companie americană, denumită „Neone” a creat un dispozitiv care ar putea ajuta orice familie să păstreze datele informaționale și contentul necesar acasă pe un device encriptat, iar apoi să distribuie acest conținut direct prin intermediul unei conexiuni sigure cu alții, fără ca această acțiune să treacă mai întâi prin alte dispozitive, servere sau pagini web, transmite TechCrunch.

Acest dispozitiv, supranumit Neobase, le oferă utilizatorilor o cale sigură de a distribui informația, fără a permite altor companii, ale cărora politici și reguli pot să se schimbe în fiecare zi, să preia controlul asupra lor, companii. De asemenea, datele vor fi ținute departe de hackeri, care pot continuu compromite serviciile unor părți terțe, cum ar fi serviciile cloud.

Dispozitivul Neobase este mic de 6 inch înălțime și 3,5 inch lățime și are un hard drive encriptat de 1 TB. El se conectează la rețeaua de domiciliu prin ethernet sau Wi-Fi. Acesta include un port de USB ce permite expansiunea stocării hard drive-ului, cel din urmă lucrând pe o versiune personalizată de Linux pentru a putea susține funcțiile de social networking.

În momentul lansării, Neobase va permite utilizatorilor să posteze și să distribuie fișiere de orice tip în mod privat, iar ceilalți utilizatori vor putea vizualiza informația dată, dacă vor avea un cont Neobase. Astfel, dispozitivul pare a fi un promotor al creării unei proprii rețele de socializare – doar între membrii familiei, colectivului de la serviciu sau prietenii foarte apropiați. Un dispozitiv Neobase poate fi folosit de până la 5 utilizatori. Pentru a putea distribui informația între mai mulți utilizatori, un alt user Neobase poate include dispozitivul său în rețea. Această limită de 5 utilizator, de fapt, a fost introdusă pentru a asigura calitatea curentului informațional dintre persoane.

În termeni de securitate, aplicația din dispozitiv utilizează un tunel SSH foarte sigur pentru a te conecta la alte device-uri din rețeaua Neone, acesta fiind un pas mai sigur decât utilizarea unui browser cu SSL. Totuși, chiar și creatorii dispozitivului spun că, la urma urmei, încă nu există nici un dispozitiv care ar asigura 100% de securitate a datelor, însă acest device întrunește nivelul de securitate de care ar avea nevoie un utilizator.

Neobase este disponibil, în prealabil, pe Kickstarter la un preț de 299 de dolari SUA, campania dată orientându-se spre acumularea unei sume de 100 de mii de dolari. Totuși, campania de crowdfunding nu este orientată către dezvoltarea dispozitivului, întrucât deja 5 milioane de dolari sunt investite în Neobase de către investitori privați. Furnizarea dispozitivului va fi gata în iulie. Acum rămâne de aflat dacă publicul-țintă, de fapt, va fi gata să investească câteva sute de dolari în securizarea datelor proprii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente