Bill Gates: 11 lecţii despre viaţă şi şcoală pentru tinerii de azi

gatesyt
Foto: Lecţii de viaţă de la Bill Gates PC: money.cnn.com

Există mulţi oameni de success în ziua de azi. Unii dintre ei au început de la zero, alţii au moştenit afaceri din familie sau pur şi simplu au avut noroc. Cert este faptul că unii dintre ei sunt nişte oameni profesionişti şi minunaţi, iar sfaturile lor ar trebui să fie luate în considerare, dacă mergi spre drumul succesului.

Vezi mai jos cele unsprezece lecţii de viaţă ale unui mare om de succes, respectat în toată lumea, Bill Gates:

 

PC: nypost.com
PC: nypost.com

Lecţia nr. 1: Viaţa nu e dreaptă – obişnuieşte-te cu ideea!
Lecţia nr. 2: Lumii prea puţin îi pasă de stima ta de sine. Lumea se aşteaptă să realizezi ceva înainte de a fi mulţumit de tine însuţi.
Lecţia nr. 3: Nu vei câştiga 60.000$ pe an de îndată ce părăseşti băncile şcolii. Nu vei fi vicepreședintele vreunei companii cu telefon în maşină decât atunci, când vei fi muncit pentru acestea.
Lecţia nr. 4: Crezi că profesorul tău e sever? Stai să vezi când o să ai un şef!
Lecţia nr. 5: A lucra într-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tăi aveau o altă denumire pentru asta: o numeau şansă.
Lecţia nr. 6: Dacă o dai în bară, nu e vina părinţilor tăi, aşa că nu te mai smiorcăi în legătură cu greşelile tale, ci învaţă din ele.
Lecţia nr. 7: Înainte de a te fi născut, părinţii tăi nu erau atât de plicticoşi ca acum. Au ajuns aşa din cauza că trebuie să-ţi plătească cheltuielile, să-ţi spele hainele şi să te asculte pe tine spunându-le cât de grozav te crezi. Aşa că înainte de a te porni să salvezi jungla de paraziţii generaţiei părinţilor tăi, încearcă să-ţi despăduchezi propriul dulap.
Lecţia nr. 8: Poate că şcoala ta a scăpat de învingători şi învinşi, însă viaţa nu. În unele şcoli, s-au abolit corigenţele şi elevul poate încerca de câte ori vrea el să dea răspunsul corect la o întrebare. Asta nu seamănă, deloc, cu nimic din viaţa reală.
Lecţia nr. 9: Viaţa nu se împarte în semestre. Nu ai verile libere şi pe foarte puţini angajatori îi interesează să te ajute să te regăseşti”. Faci asta în timpul liber.
Lecţia nr. 10: Ce vezi la televizor nu e viaţă reală. În viaţa reală oamenii chiar trebuie să mai plece din cafenele şi să meargă la serviciu.
Lecţia nr. 11: Fiţi amabili cu tocilarii. Există şansa ca în viitor să lucraţi pentru vreunul dintre ei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente