Participă la conferința reducerii inegalității de gen a programului „GirlsGoIT”

girlsgo
Foto: PC: GirlsGoIT

În numele Fondului Națiunilor Unite pentru Femei în Moldova, Centrului de Guvernare Electronică, Novateca, Asociației Naționale a Companiilor Private din Domeniul TIC și TEKEDU, te invită în calitate de participant la conferința GirlsGoIT.

Conferința va avea tematica reducerii inegalității de gen, titlul acesteia fiind „Oportunitățile fetelor și femeilor în domeniul TIC” și va avea loc în sala de conferințe a Primăriei Mingir, Hâncești. Dress code formal.

GirlsGoIT este un program comun lansat de Fondul Națiunilor Unite pentru Femei în Moldova (UN Women în Moldova), Centrul de Guvernare Electronică, Novateca, Asociația Națională a Companiilor Private din Domeniul TIC (ATIC) și TEKEDU. Programul are drept scop stimularea antreprenoriatului și a capacității de inovare în Republica Moldova prin atragerea investițiilor pentru abilitarea fetelor și femeilor cu competențe în domeniul tehnologiilor informaționale.

Programul pilot este conceput să intensifice dialogul și acțiunea de colaborare a instituțiilor guvernamentale, a organizațiilor internaționale, a businessurilor și a societății civile pentru a spori competențele digitale, gândirea și potențialul antreprenorial în rândul fetelor și femeilor.

Scopul conferinței este de reuni instituții guvernamentale, organizații internaționale, businessuri și societatea civilă pentru a discuta despre oportunitățile fetelor și femeilor în domeniul TIC, dar și despre rolul tehnologiei în reducerea problemei inegalității de gen în Moldova.

În cadrul conferinței vor fi prezentate platforme cheie, studii de caz și bune practici actuale pentru
educația fetelor și băieților în domeniul TIC. De asemenea, va fi organizat un atelier de lucru interactiv pentru a demonstra cum proiectul GirlsGoIT va spori alfabetizarea digitală a fetelor și femeilor din Republica Moldova. Pentru mai multe informații nu ezitați să îl contactați pe Abayomi Ogundipe, Program Manager la TEKEDU la [email protected]. Pentru a te înregistra la conferință, completează formularul de participare. Pentru mai multe detalii, accesează pagina de Facebook a programului GirlsGoIT.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente