(video) Un nou startup încearcă să creeze automobile zburătoare

aero
Foto: Un nou concept de automobil zburător, PC: captură foto #diez

Te-ai gândit vreodată că ai putea avea la îndemână un automobil care va fi condus fără pilot, fiind complet controlat de către algoritmi automați și zburând?

Mashable anunță că cineva deja s-a gândit la conceptul unui asemenea automobil-avion. Juraj Vaculik, directorul executiv „AeroMobil”, a prezentat un prototip al unui automobil zburător încă în 2014. Acum însă compania antreprenorului se pregătește pentru eveniment de amploare pentru anul 2017, prin care va fi lansat vehiculul, pe care Vaculik îl descrie drept un „Ferrari cu aripi”.

Directorul „AeroMobil” încearcă să progreseze în tehnologia de auto-pilotare, însă brandul încă nu a primit aprobarea, ce reglementează statutul de „normal” al automobilelor zburătoare, iar mașinile pe auto-pilot au obstacolele sale de navigare. Iată de ce lansarea unui brand care ar promova acest tip de vehicul cu aripi ar fi prematură.

Se presupune că vehiculul va fi complet autonom și va avea un motor hibrid, care va rezista până la 3 ore de zbor. De asemenea, automobilul va fi dotat cu un sistem de parașută, care va fi activat în cazul în care zborul auto-pilotat brusc va înceta să funcționeze. Ideea pare a fi promițătoare. Între timp, urmărește filmulețul explicativ despre „AeroMobil”.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente