(video) Un student a rezolvat 5 cuburi Rubik cu o singură mână în doar 1 minut și 23 secunde

maxresdefault
Foto: PC: ytimg.com

Studentul indian Bhargav Narasimhan a intrat în Cartea Recordurilor Guinness, duminică, după ce a rezolvat cinci cuburi Rubik cu o singură mână, în doar 1 minut, 23 de secunde şi 934 miimi de secundă, scrie Mediafax.

În martie 2014, recordul mondial pentru rezolvarea unui singur cub Rubik fusese stabilit de un robot făcut din piese Lego, conectat la un telefon mobil inteligent. După un an, pe 1 martie 2015, tânărul indian Bhargav Narasimhan a stabilit un nou record Guinness, rezolvând simultan cinci cuburi Rubik.

În faţa camerelor de filmat şi a unui grup de susţinători, degetele mâinii sale stângi au alunecat cu dexteritate pe pătrăţelele colorate ale cuburilor Rubik, care începeau să se alinieze cu o viteză incredibilă. Cu un aer detaşat, cu mâna dreaptă în buzunar, după doar 1 minut şi aproape 24 secunde, Bhargav Narasimhan, originar din oraşul indian Chennai, a afişat un zâmbet triumfător: tocmai doborâse precedentul record – un minut şi 52 de secunde -, deţinut de japonezul Tumu Tabuchi.

În vârstă de 21 de ani, Bhargav Narasimhan a început să se joace încă de la vârsta de cinci ani cu aceste cuburi colorate din plastic, inventate în anii 1970. El s-a declarat fericit că a stabilit un nou record mondial şi spune că a făcut acest lucru pentru ţara lui. Tânărul indian, student la farmacie, deţine deja peste 40 de recorduri naţionale şi două recorduri asiatice pentru rezolvarea cuburilor Rubik cu o singură mână şi a fost al treilea indian care a rezolvat un cub Rubik în mai puţin de 10 secunde. Pasiunea lui pentru aceste cuburi pare să fie o afacere de familie, deoarece sora lui, Deepshika, domină, la rândul ei, competiţiile feminine de profil organizate în India.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente