În caz că învăţaţi la Universitatea de Stat de Medicină „Nicolae Testemițeanu” din Republica Moldova sau vă gândiţi să aplicaţi pentru studii acolo, vă prezentăm topul celor mai îndrăgiți lectori ai acestei instituții. Aceşti doisprezece profesori sunt cei mai respectaţi de către studenţi, conform Evaluez.eu.

Potrivit platformei care permite studenților să-și evalueze lectorii, evaluez.eu, sunt înscrişi 280 de profesori care au cursuri la Universitatea de Medicină „Nicolae Testemițeanu” din Republica Moldova. Nota medie a profesorilor din USMF e 4,3 (din maximul de 5).

Drept criterii de evaluare sunt luate următoarele: Claritate, Utilitate, Interes, Incoruptibilitate.

Top 12 cei mai populari lectori de la USMF la început de 2015

#1. Porfirie Cazacu, Fiziopatologie și Fiziopatologie clinică: nota 5 / 5 recenzii

 

Porfirie Cazacu PC: Facebook/ Porfirie Cazacu

Porfirie Cazacu PC: Facebook/Porfirie Cazacu

Ce spun studenții: „Un profesor extraordinar! Posedă o bogată experiență, un înalt profesionalism, e mereu binevoitor!”

„Cele mai bune păreri, ce ai învățat la orele lui, ții minte toată viața, mai mulți oameni ca el. Apreciez.”

„Un profesor cum puțini sunt. Absolut dedicat studenților, instruirii lor, competent, interesant, și respectuos.”

 

#2. Valentina Covaliu, Anatomia Omului: nota 4,9 / 5 recenzii

 

Valentina Covaliu PC: ums.usmf.md

Valentina Covaliu PC: ums.usmf.md

„Единственный раз, когда я шла на экзамен по анатомии без переживаний благодаря г-же Ковалиу, СПАСИБО за время потраченное на нас и терпения! На парах всегда было интересно и методика преподавания отличная.”

„Mulțumesc mult că m-ați învățat să am interes față de profesia pe care mi-am ales-o. Sunteți persoana cea care mi-a arătat să lupt pentru dorința mea.”

 

#3. Valentina Vorojbit, Microbiologie, Virusologie și Imunologie: nota 4,9 / 15 recenzii

 

Valentina Vorojbit PC: Facebook/ Valentina Vorojbit

Valentina Vorojbit PC: Facebook/Valentina Vorojbit

„Sper să mai întâlnesc în calea mea anume așa profesori: deschiși; interesați și de știința, și de personalitatea studenților; bine informați și documentați și deschiși dezbaterilor; răbdători; cu o atitudine pozitivă molipsitoare și încredere în forțele studenților; așa profesori ca doamna Vorojbit.”

„Cu adevărat excepțională! Eu tot caut, poate mai dau de vreun profesor de genul acesta în USMF, deși puțin probabil să mai găsesc. Nu mă refer doar la modul dumneaei de a aprecia studentul (cei care au trecut prin școală – mă înțeleg), dar și la pasiunea, dăruirea (și dezinteresul financiar, ceea ce este de apreciat în USMF) cu care spune ce știe (dar știe ce spune!).”

„O femeie și un pedagog de excepție. Are foarte multe calități, care le poate descoperi oricine are șansa să stea măcar 5 minute să o asculte.”

 

#4. Mihail Stefanet, Anatomia Omului: nota 4,8 / 11 recenzii

 

Mihail Ștefăneț PC: ums.usmf.md

Mihail Ștefăneț PC: ums.usmf.md

„Cu adevărat unic în felul său, deosebit, a știut întotdeauna să captiveze, să atragă atenția asupra unor detalii imprevizibile, un Om multilateral dezvoltat.”

„Un Profesor și un Om cu literă mare, de o adâncă frumusețe sufletească și vaste cunoștințe din cele mai variate domenii. Te îndrăgostește de obiect și te face să vezi ceva deosebit acolo, unde te aștepți mai puțin. Un om de omenie și un profesor de cea mai înaltă clasă. Așa ar trebui să fie adevărații medici.”

 

#5. Vadim Gavriluța, Farmacologie și Farmacologie clinică: nota 4,7 / 22 recenzii

 

Vadim Gavriluța PC: ums.usmf.md

Vadim Gavriluța PC: ums.usmf.md

„Profesor de aur din toate punctele de vedere!”

„Farmacologia este un obiect foarte dificil, dar dvs. ați depus atâta dragoste, că am început și noi să iubim acest obiect. Cu atâta interes ascultam lecțiile dvs., că nici cuvinte și nici emoții nu-mi ajung să redau. Vă mulțumesc pentru că sunteți și tare îmi doresc ca la farmacologia clinică tot dvs. să fiți.”

„E un om de aur, e corect ca profesor și admirabil ca persoană! Mereu e gata să ajute studenții, punând în pericol propriile interese.”

 

#6. Corina Cardaniuc, Obstretică și Ginecologie: nota 4,7 / 15 recenzii

 

Corina Cardaniuc PC: ums.usmf.md

Corina Cardaniuc PC: ums.usmf.md

„Un profesor excelent! Studenții, majoritatea, iubesc profii care nu-i stresează prea mult cu învățătura! „Nu întreabă nimic și apoi la toți pune 10”. Profii care explică, dar sunt cu cerințe față de studenți – sunt profi răi… O stimez enorm și aș vrea să devin și eu așa MEDIC precum D-na Cardaniuc, care în afara orelor încărcate de lucru mai are dorința și răbdarea să învețe studenții cu măiestrie!”

„Fără multe comentarii – unul din cei mai buni profi de la USMF – medic excelent.”

 

#7. Lilian Șaptefrați, Histologie, Citologie și Embrionologie: nota 4,7 / 5 recenzii

 

Lilian Șaptefrați PC: ums.usmf.md

Lilian Șaptefrați PC: ums.usmf.md

„Cele mai captivante și utile prelegeri. Mereu așteptam cu nerăbdare prelegerile dumnealui.”

„Nu voi uita niciodată cursurile D-ului Profesor! Erau foarte interesante, interactive, utile și nici nu observai cum trece timpul! Bravo!”

 

#8. Ilie Catereniuc, Anatomia Omului: nota 4,7 / 8 recenzii

 

Ilie Catereniuc PC: ums.usmf.md

Ilie Catereniuc PC: ums.usmf.md

„Un profesor de nota 10, rămâne favoritul meu până acum: calm, înțelept, cu simțul umorului, cei care comentează de rău e din cauza faptului că e un profesor prea bun pentru ei.”

„Un profesor extraordinar, am mers la ore cu cea mai mare plăcere.”

 

#9. Anatolie Vișnevschi, Fiziopatologie și Fiziopatologie clinică: nota 4,7 / 12 recenzii

 

Anatolie Vișnevschi PC: ums.usmf.md

Anatolie Vișnevschi PC: ums.usmf.md

„Unul din cei mai respectabili și apreciați profesori ai USMF! Profund respect și adâncă plecăciune.”

„Mi-au rămas doar păreri bune și respect pentru acest om, numit de soartă – profesor.”

„Profesor competent și obiectiv. M-a cucerit de la prima oră.”

 

#10. Leonid Lisii, Biochimie și Biochimie clinică: nota 4,6 / 8 recenzii

 

Leonid Lisii PC: ums.usmf.md

Leonid Lisii PC: ums.usmf.md

„Domnul profesor ne-a ajutat mult, a mers întotdeauna în întâmpinarea noastră, inclusiv cu reducerea și adaptarea numărului de teste la examen, pe timpul promoției noastre.”

„L. Lisii, este foarte bun ca profesor – toți se temeau să nimerească la el la examen, dar toți care au susținut la el, au rămas cu impresii foarte bune, deci Dlui a șters stereotipurile despre șefii de catedră, în sensul pozitiv al cuvântului. Pe lângă aceasta, a editat un manual bazat pe cele mai bune lucrări în medicină – Mark și Lippincot, care conțin scheme clare și bine puse la punct, incluzând exact ceea ce trebuie să cunoască un student, ca baza medicală preclinică, necesară înțelegerii mecanismelor patogenetice, la nivel de lucru avansat în clinică.”

„Deși este foarte exigent, încurajează studenții la examen și are o atitudine binevoitoare.”

 

#11. Vitalie Mazuru, Histologie, Citologie și Embriologie: nota 4,5 / 10 recenzii

 

Vitalie Mazuru PC: ums.usmf.md

Vitalie Mazuru PC: ums.usmf.md

„Am făcut doar o oră cu Dumnealui, dar osteogeneza încă acum o țin minte.”

„Lecțiile lui le țin minte, mult mi-au ajutat la morfo, maniera de predare este originală.”

 

#12. Zinovia Zorin, Anatomia Omului: nota 4,5 / 7 recenzii

 

Zinovia Zorin PC: zdg.md

Zinovia Zorin PC: zdg.md

„Profesoară de nota 10! Foarte exigentă și strictă, dar și explică materia pe măsură, astfel, încât să înțelegi logic, nu să înveți pe de rost. E foarte motivantă și depune mult efort ca să înțelegem – e păcat să nu înveți la obiectul ei.”

„Corectă, principială, explică bine și clar, are cerințe înalte de la studenți. Nu amestecă atitudinea personală cu cea profesională — lucru pe care ar trebui să-l învețe de la ea și alți profesori.”

„O doamnă superbă, profesoară minunată, deșteaptă, competentă, știa cum să ne „atragă” să învățăm, să citim mai mult, să ne interesăm. Mulțumim!”

 

Dacă nu sunteți de acord cu topul de mai sus sau credeți că am omis pe cineva, intrați pe Evaluez USMF și evaluați lectorii și profesorii voștri preferați.

*Pentru a fi cât mai obiectivi, topul a fost făcut dintre lectorii care au minim 5 recenzii.

Lista celor mai îndrăgiți lectori de la UTM, ASEM și USM o vedeți aici: Lectori UTM în 2015, Lectori ASEM în 2015, Lectori USM în 2015.