Lista celor mai respectați lectori de la Academia de Studii Economice (ASEM)

profi2collage
Foto: Lectori în topul celor mai buni de la ASEM pentru anul 2015

În caz că învăţaţi la Academia de Studii Economice sau vă gândiţi să aplicaţi pentru studii acolo, vă prezentăm topul celor mai îndrăgiți lectori ai acestei instituții. Aceşti șaptesprezece profesori sunt cei mai respectaţi de către studenţi, conform Evaluez.eu.

Potrivit platformei care permite studenților să-și evalueze lectorii, evaluez.eu, sunt înscrişi 444 de profesori care au cursuri la Academia de Studii Economice din Moldova. Nota medie a profesorilor din ASEM e 4,1 (din maximul de 5).

Drept criterii de evaluare sunt luate următoarele: Claritate, Utilitate, Interes, Incoruptibilitate.

Din Top 10 profesori de la ASEM, pe care l-am făcut în 2013, potrivit recenziilor au rămas șase, dintre care doi au urcat binișor în topul preferințelor studenților.

Top 17 cei mai îndrăgiți lectori de la ASEM la început de 2015

#1. Natalia Tambaliuc, Management: nota 5 / 12 recenzii

Ce spun studenții: „Unul din puținii profesori de la ASEM care sunt foarte accesibili studenților, cu care poți duce un dialog mai larg și cu care poți crea o relație profesor – student foarte productivă. Profesor care este cointeresată în reușita studenților și îi implică activ în discuție. Nu vine la lecție pentru a pune o bifă că fost și a citit conspectul pe care îl avea de citit. Profesor care înțelege că fiecare student are capacitățile lui. Respectiv, dacă ești un student dornic de carte, o să-ți dea oportunități să te manifești și n-o să-ți omoare inițiativa și dorința. Foarte respectuoasă față de studenți, te tratează ca pe o personalitate, de la egal la egal.”

„Foarte talentată profesoară, e la locul ei 100%. Mulțumim pentru cunoștințe.” „Un exemplu demn de urmat.”

#2. Serghei Serduni, Management: nota 5 / 10 recenzii

„Bravo Serduni. Profesor de nota 10. Argumentează și exemplifică tot, își știe obiectul excelent. Nu degeaba are mai multe firme.”

„Un super profesor, la orele dumnealui veneau și colegii care nu-i vedem cu anii, atât de captivant era cursul sau, mai bine zis, modul în care se preda, exemplele reale și comunicarea cu studenții este atuul domnului Serduni.”

„Pune accent pe discuții și argumentare, ceea ce face bine creierului. Vă mulțumim!”

#3. Natalia Coselev, Teorie și Politici Economice: nota 4,9 / 15 recenzii

„Profesoară foarte interesată de această disciplină, se străduie ca toată lumea să înţeleagă, aduce mereu exemple noi şi utile, cere mult, însă merită aceasta. Am avut noroc cu aşa profesor.”

„Îmi aduc aminte de orele cu D-na Coselev cu un zâmbet pe față. E o persoană atât de senină, sinceră și minunată, asta te atrage mult să fii prezent la perechi.”

„Super profesoară, se dedică în totalitate pentru ca studenții să înțeleagă! Numai cuvinte de laudă pentru doamna Coselev.”

#4. Valentina Calmîș, Merceologie și Comerț: nota 4.9 / 11 recenzii

„O Profesoară extraordinară. Dedicată in totalitate obiectului, severă atât cât e bine şi util pentru a face studenţii să înveţe şi să vină pregătiţi la orele ei. Corectă în procesul de apreciere a cunoştinţelor (aş spune de multe ori chiar generoasă spre a motiva studentul spre mai mult). Bravo. După părerea mea, e cel mai bun profesor din cadrul Catedrei Merceologie şi Comerţ.”

„Profesor adevărat! Puțini profesori am întâlnit care să cunoască atât de perfect materia pe care o predau – știe totul despre tot! La lecțiile dumneaei elevii chiar învață. Predă temele foarte clar. Este un pic severă, dar anume aceasta o face să fie o profesoară adevărată. De-ar fi toți profesorii așa, studenții ar avea mai mult interes față de carte. Respect!”

#5. Adrian Tataru, Statistică și Previziuni Economice: nota 4,9 / 10 recenzii

„E un profesor care știe să predea și să stimuleze studenții. Mai echilibrat om n-am vazut.”

„Foarte bun profesor, explică totul clar, la examen a eliberat pe cei cu 9 şi 10 la testări.”

#6. Ilarion Chistruga, Filosofie și Psihologie: nota 4,8 / 34 recenzii

„Profesor demn de a se numi profesor în tot sensul cuvântului, este omul care m-a făcut să mă simt personalitate, nu doar simplu individ. Mister Chistruga, mulţumesc că am avut ce să învăţăm de la Dvs.”

„Mister Chistruga – un profesor adevărat! Reușește să se facă prieten cu toți studenții , iar la orele sale nu ne plictisim niciodată. Respect!”

„Extraordinar profesor, mă consider o norocoasă că am avut ore cu un profesor plăcut, interesant și foarte cumsecade! Ochește din start studenții buni și îi susține! Vă recomand să vă expuneți părerea proprie la ore și cu siguranță veți obține o nota bună, dar și o apreciere sinceră și foarte plăcută din partea Domnului Chistruga! E un prof de nota 10! L-am îndrăgit toată grupa!”

#7. Eugenia Feuraș, Teorie și Politici Economice: nota 4,8 / 23 recenzii

„Cea mai super profesoară din care le ştiu, explică atât de bine, încât e ruşine să nu ai idee de teoria economică! Sunt norocoşi cei care au cu ea lecţii, la tesări e severă, nu poţi copia, în schimb, e foarte obiectivă!”

„Un profesor extraordinar, o dedicare totală, dragoste pentru elevi, profesionalism în tot ceea ce face, începând cu prelegerile și finisând cu examenele. Cea mai tare profesoară din ASEM.”

„Nu este una din cele mai bune, e cea mai bună. Are mereu metode interesante și teste bune. Vă mulțumesc, am absolvit de mult timp, dar cunostințele acumulate au rămas.”

#8. Aliona Balan, Teorie și Politici Economice: nota 4,8 / 23 recenzii

„Dna Aliona este o profesoară obiectivă care deţine un amplu bagaj de cunoştinţe profesionale şi abilităţi de predare. Reprezintă un exemplu demn de urmat.”

„Doamna Aliona creează un ambient foarte calm la pereche, ceea ce ne oferă posibilitatea să răspundem tema și să ne expunem opinia liber.”

„Profesoara care într-adevăr își cunoaște domeniul său și depune toată străduința în predarea temelor, așa cum e și firesc. Obiectivă, cu simțul umorului. De asemenea, ceea ce este foarte important, se creează o atmosferă plăcută și benefică pentru studii. Succes mai departe îi doresc!”

#9. Nina Munteanu, Investiții și Piețe de Capital: nota 4,8 / 22 recenzii

„O profesoară inteligentă, omenoasă, care știe să facă studenții să pună mâna pe carte, dacă nu din dorință, măcar din respect pentru obiectul dumneaei. Bravo!”

„Profund respect pentru așa profesoară. Cea mai onestă și plină de omenie. Catedra IPC ar trebui să se mândrească că vă are, mai ales șefa catedrei.”

#10. Vitalie Rapcea, Marketing și Logistică: nota 4,8 / 18 recenzii

 

Pe centru, Vitalie Rapcea PC: Facultatea de Business și Administrare, ASEM
Pe centru, Vitalie Rapcea PC: Facultatea de Business și Administrare, ASEM

„Un profesor versat în Marketing. Folosește metode interactive de predare. Pe lânga studiul teoriilor, încearcă să dea lecțiilor o tentă de practică. Dezvoltă spiritul critic și analitic al studenților.”

„Forma de predare accesibilă și eficientă. Limbaj actual, interes față de feedback, deschis la discuții pe temele din obiectul studiat. Se observă că sursa de informație pe care o deține nu este numai din cărți, precum în majoritatea cazurilor.”

„Un profesor al secolului XXI, pune foarte mult suflet în ceea ce face și se vede că-i aduce plăcere, nu cum altor profi li se citește pe frunte că vin la ASEM doar în așteptarea sesiunilor. Are metode interactive, explicite de predare, evaluare, lecțiile trec foarte repede, căci te captivează mereu. Într-un cuvânt: Bravo!”

#11. Grigore Belostecinic, Marketing și Logistică: nota 4,8 / 18 recenzii

 

Grigore Belostecinic PC: jc.md
Grigore Belostecinic PC: jc.md

„Un maestru în ceea ce face. Are toate calitățile necesare pentru a pune o bază bună în domeniul cunoștințelor oricărui student. Discursul său îți atrage atenția în orice circumstanțe. E imposibil să treci ușor cu vederea tot ce încearcă să-ți implanteze în creierul care te va face om mare în viitor. Mult respect pentru Domnul Grigore Belostecinic, simbol etern al ASEM.”

„Foarte interesant și original, un profesor deloc dificil și care oferă încredere studenților.”

#12. Serghei Portarescu, Management: nota 4,8 / 17 recenzii

 

Serghei Portarescu felicităr un student PC: Sorin Borets
Serghei Portarescu felicită un student PC: Sorin Borets

„Un profesor cu literă mare. Îmi sunt foarte utile exemplele dumnealui și datorită acestora, am memorizat foarte bine materialul. Un profesor inteligent și un bun cunoscător al limbii române, spre deosebire de alții. Un mare mulțumesc.”

„Specialist de nivel înalt, prietenos cu studenții, știe să aprecieze studentul la justa valoare, inovativ și creativ. Ne-au plăcut metodele de evaluare – un sistem bine gândit.”

„Очень интересно было посещать лекции. Спустя 4 года после окончания, один из немногих преподавателей кто запомнился. Благодарю.”

#13. Natan Garștea, Investiții și Piețe de Capital: nota 4,8 / 16 recenzii

 

Natan Garștea
Natan Garștea

„Profesor, specialist şi om cu literă mare. Posedă un bagaj de cunoştinţe pe care mulţi profesori luaţi împreună nu-l posedă. Are o logică excepţională. S-a simţit că citeşte foarte mult, e dezvoltat multilateral. Are simţul umorului, explică foarte simplu şi este incoruptibil. Dacă am avea mai mulţi profesori ca Natan, am avea nişte specialişti de invidiat.”

„Lecții interesante, metode de predare moderne, profesor deștept și carismatic! Bravo și mulțumesc pentru tot, dle profesor! Mai mulți profesori de așa calitate! Și apropo, nu se dă la vândut.”

„Un om deștept. Posedă materialul și explică bine și simplu noțiunile. Nu cred că cineva din grupa noastră nu știe ce înseamnă VM.”

#14. Oxana Barbaneagră, Teorie și Politici Economice: nota 4,8 / 16 recenzii

 

Oxana Barbăneagră PC: Facebook/ Oxana Barbăneagră
Oxana Barbăneagră PC: Facebook/Oxana Barbăneagră

„Superbă profesoară! Are un dar înnăscut de a transmite informația pe înțelesul tuturor! Nu poți să te plictisești la orele dumneaei și chiar să vii nepregătit din simplu respect nu îți permiți! Domnule rector, mai aduceți așa profesori la ASEM. Cu toate că sunt tineri, au ambiția de a ne cultiva lucruri bune, utile și cu siguranță de folos pentru formarea noastră ca viitori specialiști! Domna Oxana, vă stimez ca om, ca profesor și vă doresc mulți ani de activitate!”

„Un om corect, cunoaște foarte bine materiile pe care le predă, un specialist excelent, face o bună corelație între teorie și practică. Toate cursurile ținute de această profesoară au fost o plăcere. În ceea ce privește aprecierea studenților – este foarte corectă (chiar aș putea spune de multe ori generoasă pentru a motiva studenții). Am avut plăcerea să frecventez cursurile dumneaei în anul I, la Teoria economică. Am rămas cu o impresie deosebită. Profund respect din partea contabililor.”

#15. Alexandru Armeanic, Drept privat: nota 4,8 / 15 recenzii

 

Alexandru Armeanic PC: ase.md
Alexandru Armeanic PC: ase.md

„Calitățile unui bun profesor nu se referă doar la competența sa didactică, ci și la capacitățile empatice și sociale. În acest sens, remarc că Dl Alexandru îmbină ambele calități cu succes, este un profesor ce intră în inima oricărui student. Vă apreciem foarte mult.”

„Un Om extraordinar, domeniul financiar-fiscal cred că îl cunoaște cel mai bine din țară. Ca profesor a fost nemaipomenit, obiectiv, prezența grupei era sută la sută. Domnule Armeanic, vă mulțumim enorm de mult pentru tot, mult respect pentru dumneavoastră.”

„Un profesor cu literă mare, explică foarte bine, cunoaște materia la perfecție, bun cu studenții. Să trăiți, domn profesor!”

#16. Adelina Bîcu, Drept privat: nota 4,8 / 14 recenzii

„Fenomenală! De mult nu am mai întâlnit așa un profesor de bun, plină de entuziasm, energie și cunoștinte, dornică să le împărtășească cu studenții. Am rămas foarte plăcut surprinsă!”

„Ea e profesoara care m-a impresionat cel mai mult din toți pe care i-am avut timp de 4 ani de studenție. Îi doresc multă sănătate și să o țină tot așa, că e foarte bine ceea ce face. Din partea mea, un sincer Mulțumesc!”

„O superbă profesoară, nici nu am cuvinte. Prin multe școli am cutreierat, însă așa profesioniști mai rar.”

#17. Igor Bercu, Cibernetică și Informatică: nota 4,8 / 12 recenzii

 

Igor Bercu împreună cu Sergiu Corlat și reprezentanții Moldovei la Taipei PC: Igor Bercu
Igor Bercu (al doilea din dreapta) împreună cu Sergiu Corlat și reprezentanții Moldovei la Taipei PC: Igor Bercu

„Unul dintre cei mai profesioniști profesori pe care i-am avut. Dumnealui lucrează în domeniul pe care îl predă, deci toată informația este veridică și folositoare, nu e teorie din manuale ce nu poate fi implementată. Respect pentru dl Bercu.”

„Cel mai bun profesor! Cunoaște perfect domeniul IT! La lecții este întotdeauna foarte interesant! Foarte corect cu studenții. Bravo!”

„Este un profesor excelent. Activitatea sa în domeniul IT și profesionalismul fac ca orele sale să fie pe cât de interesante, pe atât de utile. Este profesorul care m-a determinat să urmez domeniul IT și căruia îi sunt foarte recunoscătoare.”

Dacă nu sunteți de acord cu topul de mai sus sau credeți că am omis pe cineva, intrați pe Evaluez ASEM și evaluați lectorii și profesorii voștri preferați.

*Pentru a fi cât mai obiectivi, topul a fost făcut dintre lectorii care au minim 10 recenzii.

Lista celor mai îndrăgiți lectori de la UTM o vedeți aici: Lectori UTM în 2015.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente