Lista celor mai populari lectori de la Universitatea de Stat din Moldova (USM)

proficollage
Foto: Top profesori de la USM

În caz că învăţaţi la Universitatea de Stat din Moldova sau vă gândiţi să aplicaţi pentru studii acolo, vă prezentăm topul celor mai îndrăgiți lectori ai acestei instituții. Aceşti treisprezece profesori sunt cei mai respectaţi de către studenţi, conform Evaluez.eu.

Potrivit platformei care permite studenților să-și evalueze lectorii, evaluez.eu, sunt înscrişi 437 de profesori care au cursuri la Universitatea de Stat din Moldova. Nota medie a profesorilor din USM e 4,3 (din maximul de 5).

Drept criterii de evaluare sunt luate următoarele: Claritate, Utilitate, Interes, Incoruptibilitate.

Un lucru interesant e că cele mai active Facultăți în notarea lectorilor sunt: Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării și Facultatea de Drept, ceea ce face ca în top, în majoritate, să fie profesori de la aceste facultăți.

Din Top 10 profesori de la USM, pe care l-am făcut în 2013, potrivit recenziilor, au rămas șapte.

Top 13 cei mai populari lectori de la USM la început de 2015

#1. Alexandru Munteanu, Drept Procesual Civil: nota 5 / 12 recenzii

 

Alexandru Munteanu PC: usm.md
Alexandru Munteanu PC: usm.md

Ce spun studenții: „Un om de excepție, foarte bine explică și e înțelegător cu studenții. Și cu adevărat profesor total Incoruptibil, cum ar trebui mulți dintre profesorii de la facultatea de drept să ia exemplu de la dumnealui. Merită să aibă cel mai înalt rating. Respect.”

„Îmi amintesc des de orele petrecute împreună, indicațiile lui extrem de utile, care și acum îmi sunt de folos! Un psiholog foarte bun! E foarte ușor și bine că se susține verbal procesul civil, pentru că dumnealui știe cum se evaluează studenții în asemenea condiții și face din această modalitate de testare o artă.”

„Un profesor de excepție! Atâtea am învățat de la dumnealui! Să mai dea Dumnezeu așa profi! Păcat că se nasc rar așa oameni, o persoană deosebită, extrem de înțelept și bun, foarte pregătit, conștiincios, responsabil, obiectiv! Atâtea calități într-un singur om! Mult succes în ceea ce faceți. Păcat că nu predați toate cursurile existente la facultate, deși îmi dau seama că nu este posibil.”

#2. Aneta Gonța, Comunicare: nota 4,9 / 26 recenzii

 

Aneta Gonța PC: arhivă personală
Aneta Gonța PC: arhivă personală

„Deschisă, tolerantă, democratică, originală, astea sunt doar unele din calitățile ce o prezintă ca profesor și, în plus, are un zâmbet de milioane. Îi mulțumim din suflet!”

„Dumneaei este o persoană amabilă, o profesoară obiectivă. Cu dumneaei orele zboară pe neobservate, sunt interactive și clare.”

„Cea mai bună profesoară de la facultate, știe să-i fie prieten studentului și apreciază în mod obiectiv. Păcat ca am terminat orele cu dumneaei.”

#3. Constantin Șchiopu, Jurnalism: nota 4,9 / 29 recenzii

 

Constantin Șchiopu alături de studenți PC: Marina Scripnic
Constantin Șchiopu alături de studenți PC: Marina Scripnic

„Cele mai bune lecţii de viaţă, cele mai bune glume, cea mai bună atitudine faţă de studenţi, faţă de oameni în general şi faţă de probleme! Nu pune accent pe note ori alte lucruri superficiale… Promovează implicarea! Pe lângă faptul că e un om inteligent şi talentat, are vocaţie în meseria de profesor, lucru foarte rar întâlnit.”

„Mi-a schimbat viziunea asupra statutului de student, m-a făcut să înțeleg că a iubi oamenii și cartea este o mare artă. Mulțumesc și aplauze.”

„Mi-e dor de lecțiile de suflet ținute de dl profesor. Este în amintirea mea ca cel mai bun profesor. Cred că cel mai important lucru este să-ți apară în cale oameni de la care poți învăța multe. Nu țin minte sala pe jumătate plină. Arhiplină. Totdeauna. Și fără să facă apelul. E un mare noroc să ai asemenea profesori. Mulțumesc.”

#4. Igor Dolea, Drept Procesual Penal și Criminalistică: nota 4,8 / 11 recenzii

 

Igor Dolea PC: europalibera.org
Igor Dolea PC: europalibera.org

„Domnul Igor Dolea este o personalitate care la sigur nu și-a uitat rădăcinele de unde a plecat și știți de ce? Pentru că, în primul rând, e Om, o calitate care lipsește la mai mulți sau mai puțini din mănunchiul de lectori, un profesor explicit, interesant, clar, care trezește interesul de a răsfoi codul sau cartea chiar și studentului care mai-mai să adoarmă. Jos pălăria și tot respectul.”

„Un profesor mereu pozitiv și cu bună dispoziție, plăcute și interesante prelegeri! Nota 10. Respect!”

„Bun profesor, deștept și foarte obiectiv, cu adevărat trebuie de învățat la d-lui.”

#5. Dorin Popescu, Drept Penal și Criminalistică: nota 4,8 / 11 recenzii

 

Dorin Popescu PC: usm.md
Dorin Popescu PC: usm.md

„Un profesor extraordinar – indulgent, simplu, deschis, pe lânga astea și un specialist foarte bun -mereu face trimiteri la practică, la exemple concrete prin care se înțelege materia foarte bine. E bravo! Mai mulți profesori ca Dumnealui. Bucurați-vă dacă aveți marea onoare să petreceți orele cu D-nul Popescu.”

„Cel mai extraordinar profesor din toata facultatea! Mult respect, am petrecut împreună seminarele în anul 2 de facultate, însă pot afirma cert, că este cel mai bun.”

„Eu am fost studenta Dlui Popescu. Era unul din cei doi profesori care mi-au predat, la seminarele căruia îmi era rușine să mă duc nepregătită. Niciodată nu aprecia cu notă negativă, chiar și dacă erai nepregătit, dar atitudinea lui binevoitoare și deschisă față de studenți, ne făcea să ne simțim responsabili și rușinați dacă nu eram pregătiți. Cred că e profesorul despre care se poate de spus că e profesor de la Dumnezeu! A explicat întotdeuna foarte clar și amplu orice întrebare și temă.”

#6. Vladislav Negru, Drept Civil: nota 4,8 / 24 recenzii

„Am avut ocazia să facem seminarele cu dumnealui! Nu am cuvinte. Unul dintre cei mai buni profesori ai Universității de Stat din RM.”

„E un Profesor de excepție. Pe cei care muncesc îi apreciază la justa valoare, dar și pe cei mai prostuți nu-i îngroapă. Pe parcursul anilor a dat dovadă de exigență, flexibilitate, etc. Bravo, D-le profesor.”

„Datorită lui îmi place dreptul civil! Are un dar excepțional de a relata. Îl poți asculta ore în șir.”

#7. Arcadie Gherasim, Jurnalism: nota 4,7 / 22 recenzii

 

Arcadie Gherasim PC: timpul.md
Arcadie Gherasim PC: timpul.md

„Ce să mai discutăm? Nota 10! Fac masterul în România, am cunoscut mulţi profesori, dar aşa ca Gherasim nu există al doilea pe lumea asta… S-a implicat foarte mult la teza mea de licenţă. Mi-a fost coordonator. N-am mai văzut profesori care să se implice la fel de mult în astfel de demersuri, bineînţeles, făcând excepţie de dna Stepanov. Să trăiţi, domnule Gherasim! Sunteţi cel mai bun!”

„Un prof de la care ai ce învăța, pe plan profesional, dar și ca Om.”

„Un profesor de excepție, un prof la cursurile căruia vii cu sufletul deschis, pentru că știe să fie o prezență plăcută și un prieten de nădejde pentru studenții săi.”

#8. Natalia Markova, Drept Civil: nota 4,7 / 16 recenzii

 

Natalia Markova PC: usm.md
Natalia Markova PC: usm.md

„O profesoară extrem de deşteaptă și cu o modalitate clară de predare. Foarte obiectivă şi asta e un plus extrem de mare la ea. Să fie aşa mai mulţi profesori.”

„Foarte inteligentă profesoară, mai rar așa profesoară. Vă doresc mult succes și să rămâneți mereu așa de obiectivă și incoruptibilă.”

„Îmi amintesc cu plăcere de cursul de dr. civil. Multe realizări frumoase în continuare.”

#9. Ecaterina Raicu, Științe Administrative: nota 4,6 / 12 recenzii

 

Ecaterina Raicu PC: cicde.md
Ecaterina Raicu PC: cicde.md

„Doamna predă o disciplină dificilă din punct de vedere al limbajului profesional, dar reuşeşte să ofere informaţia accesibil, prin exemplificări cotidiene. Un pedagog degajat, liber în relaţia cu studenţii.”

„Merită aplauze pentru profesionalism. Chiar din start mi-a plăcut această profesoară când a spus: „Eu vin la universitate nu pentru salariu, ci pentru plăcere”. Ea ne învață nu numai drept constituțional, ci și cum să ne comportăm în viață. Un exemplu bun de profesor.”

„Doamna Raicu e o profesoară superbă. M-am îndrăgostit de obiectul său și de felul cum preda.”

#10. Ion Crețu, Drept Civil: nota 4,6 / 11 recenzii

 

Ion Crețu PC: usm.md
Ion Crețu PC: usm.md

„E unul dintre cei doi profesori de care am avut noroc în toți anii de facultate la materia de drept civil, un mare Mulțumesc.”

„Cu fiecare prelegere, civilul devine mai interesant! E superb! Foarte priceput în materia sa.”

#11. Victor Volcinschii, Drept al Antreprenoriatului: nota 4,6 / 19 recenzii

 

Victor Volcinschii PC: usm.md
Victor Volcinschii PC: usm.md

„Nu ştiu cum sunt acum cursurile cu acest profesor, dar pe când eram studentă (2006), îmi părea foarte pregătit şi de o ţinută aparte, după cum menţionează cineva anterior. Era unul din profesorii preferaţi. Ştia să facă conexiune între discipline, adică vedea lucrurile în complexitate; gândea în mod european (poate sejururile de peste hotare l-au influenţat). Dacă activa în vreo instituţie de peste hotare, era profesor cu un statut onorabil. În MD, din păcate, el nu cadrează cu decorul. Nu este corupt şi este, într-adevăr, un om cu literă mare.”

„Este unul dintre cei mai buni, inteligenți și sinceri profesori pe care i-am avut.”

„Probabil e cel mai bun profesor pe care-l poți avea la facultate!”

#12. Petru Bogatu, Jurnalism: nota 4,6 / 11 recenzii

 

Petru Bogatu PC: inliniedreapta.net
Petru Bogatu PC: inliniedreapta.net

„Eu zic că e un profesor rece, distant vizavi de studenţii săi, dar la orele Dumnealui aflam întotdeauna lucruri interesante. Pentru profesionalismul său, Jos pălăria!”

„Pentru mine e profesorul nr 1, păcat ca nu mai are ore la comunicarea politică.”

„Un adevărat profesionist. Mă închin până la pământ în fața acestui om.”

#13. Iulia Bănărescu, Drept Civil: nota 4,6 / 17 recenzii

 

Iulia Bănărescu PC: usm.md
Iulia Bănărescu PC: usm.md

„Doamna Iulia Bănărescu este un profesor de nota 10. Se evidențiază prin stilul original de a preda, punctualitate, claritate, și de a face studentul să cunoască atât aspectele teoretice, cât și practica judiciară în materie. E din rândul profesorilor care te face să înveți, deoarece te captivează cu materia. Vă mulțumim mult pentru efortul depus.”

„Foarte bravo profesoară. Își cunoaște bine obiectul, are metode proprii de a face studentul să muncească și întotdeauna găsește limbă comună cu aceștia. Mi-a plăcut mult la orele dumneaei. Respect și cât mai mulți așa profesori.”

„Ceea ce apreciez la un profesor, este aptitudinea de a combina omenia, profesionalismul în domeniu și aptitudinile didactice în raport cu studenții. De toate aceste calități a dat dovadă doamna Bănărescu. Vreau să-i aduc mulțumiri pentru orele dumneaei la care am fost și interesați, și provocați la cercetări și analiză a materiei, studiind într-o atmosferă plăcuta și amicală.”

Dacă nu sunteți de acord cu topul de mai sus sau credeți că am omis pe cineva, intrați pe Evaluez USM și evaluați lectorii și profesorii voștri preferați.

*Pentru a fi cât mai obiectivi, topul a fost făcut dintre lectorii care au minim 10 recenzii.

Lista celor mai îndrăgiți lectori de la UTM și ASEM o vedeți aici: Lectori UTM în 2015, Lectori ASEM în 2015.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente