Securitatea datelor pe calculatoarele Lenovo este pusă sub semnul întrebării

lenovo
Foto: PC: lenovo.com

Producția calculatoarelor Lenovo poate scădea considerabil din cauza unui program ce pune sub semnul întrebării securitatea informației pe aceste dispozitive.

Softul Superfish, un adware, care are misiunea de a downloada instantaneu materialele promoționale de pe net pe calculatoarele Lenovo, este elementul care ar putea contribui la scăderea ratei de shipping a dispozitivelor. Superfish utilizează un certificat de „mijloc”, care injectează publicitatea în browserele de pe calculator. Dacă softul este compromis, acest serviciu va permite părților terțe să aibă acces la informația din browser a utilizatorului, informează TechCrunch.

Mai detaliat vorbind, softul Superfish utilizează o bază auto-înscrisă care permite aplicației să colecteze informația din web browser-ul utilizatorului. De asemenea, se speculează că părțile terțe ar putea genera certificate-cheie pentru ca să profite prin Superfish de numeroase activități infame. Zonele de informație personală, precum ar fi cea bancară, ar cădea prima sub riscul insecurității datelor.

O altă problemă ar servi faptul că prin ștergerea aplicației Superfish, nu este șters certificatul care permite copierea datelor din browser. Iată de ce, utilizatorii Lenovo sunt alarmați de situația în care ei se pot pomeni din cauza producției calculatoarelor Lenovo.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente