Concurs cu burse de studii în străinătate pentru tinerii de 15 – 19 ani

edukation
Foto: Termen-limită de înregistrare: 1 martie

Centrul EXCEL anunță lansarea celei de-a VII-a ediții a Concursului Național “edUKation”. Concursul se desfășoară în perioada 3 februarie – 1 martie 2015 și este adresat elevilor din gimnazii și licee (clasele IX – XII), precum și studenților colegiilor (anii I, II si III) cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani.

Lansat în 2008, concursul școlar edUKation este o inițiativă educațională non-profit a centrului EXCEL, susținută de un parteneriat activ cu Ministerul Educației al Republicii Moldova și cu Academia de Științe a Republicii Moldova, precum și cu o serie de instituții de învățământ din țară și de peste hotare, ce are drept scop promovarea competitivității elevilor talentați și facilitarea mobilității academice a tinerilor din Republica Moldova.

EXCEL își propune, prin intermediul „edUKation”, să deschidă noi orizonturi educaționale pentru tinerii din Republica Moldova, să stimuleze competitivitatea academică, precum și conștientizarea rolului educației de calitate.

Înscrierea candidaților pentru ediția concursului din acest an se face la următoarele discipline:
– Limba engleză
– Matematica în limba engleză

Concursul se va desfășura în trei etape succesive:

 

3-15 februarie ETAPA I. Înscrierea, preselecția online și calificarea pentru etapa II;
21 februarie ETAPA II. Regională și calificarea pentru etapa III
28 februarie – 1 martie ETAPA III. Selecție finală și desemnarea câștigătorilor concursului

 

Fondul de premii, ce constă din burse de studii, vacanțe de vară în străinătate și alte premii de valoare, este oferit de către organizatorii și partenerii concursului. Acestea se vor repartiza conform următoarelor categorii:

Categoria English Language;
– Categoria Science Junior;
Categoria Science Senior .

Toți participanții etapei a III-a a Concursului (finala), care vor întruni condițiile de participare și vârsta minimă, vor intra în posesia unor premii speciale (burse parțiale pentru studii, seturi de carte, cursuri de pregătire pentru examenul TOEFL, etc.).

Inițiativa este susținută de o serie de parteneri academici (Bellerbys College, Marea Britanie; IBS – Buckingham University, Budapesta, Ungaria; IMI University Centre, Elveția; CATS Colleges, Marea Britanie ; Middlesex University; Astrum Education, Marea Britanie; Alianța Franceză din Moldova, Liceul Teoretic Spiru Haret), sponsori, dar și de o serie de instituții media.

Fiind o inițiativă educațională non-profit, Concursul edUKation nu prevede taxe de participare pentru elevi, profesori sau parteneri. Costurile organizării concursului sunt integral suportate de către organizatori.

Pentru mai multe detalii și înregistrare la concurs, accesați pagina concurs.md sau www.excel.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente