(video) Cum fac advertiserii ca mâncarea să arate perfect în reclame

vata
Foto: PC: Captură foto YouTube

Imaginile şi reclamele cu burgeri mari şi perfect rotunzi, cu roşii suculente şi salată proaspătă sunt atât de atrăgătoare şi stimulative, pentru că stiliştii apelează la trucuri speciale. Un artist din Australia ilustrează, în trei videoclipuri, diferenţa dintre burgerii, îngheţata şi băuturile preparate în realitate şi stilizarea acestora în scopuri publicitare.

Aceste trucuri de stilizare sunt subiectul celor trei videoclipuri ale creatorului video din Australia Minhky Le, intitulate „Mâncare adevărată, dar nu chiar”, scrie Mediafax.

Le, de asemenea designer grafic, a participat la un curs de două zile despre stilizarea mâncării, ţinut de un specialist din acest domeniu, cunoscut pe plan mondial, Denise Vivaldo. „Prin folosirea vopselei de mâncare, a vatei de umplutură, a gheţei de imitaţie şi a unei game vaste de alte mijloace isteţe, aceste filme explorează numeroasele trucuri care ne sunt prezentate de către industria comercială în vieţile noastre zilnice”, scrie artistul pe site-ul său, Whisk Films.

Fiecare clip este compus din două segmente – prima parte este filmată în alb şi negru şi arată metodele convenţionale de gătire şi asamblare a produsului alimentar, iar a doua parte, care dezvăluie trucurile folosite de stilişti, este filmată în culori vii.

Primul film are ca subiect burgerul. După ce arată felul în care un burger este gătit şi asamblat în mod normal, camera se mută în partea a doua. Chifla rotundă şi perfectă este tăiată cu grijă, cea de jos fiind acoperită cu o hârtie pentru ca sucurile din burger să nu pătrundă în pâine şi să îi strice aspectul. În spatele întregului ansamblu de legume sunt aşezate bile de vată ca să creeze iluzia de înălţime, înainte ca felia de pâine de deasupra să fie, într-un final, aşezată în vârf. Imaginea produsului stilizat, alături de cea a burgerului gătit în casă, demonstrează contrastul puternic dintre prima şi a doua creaţie.

Al doilea videoclip se concentrează pe dulciuri şi demonstrează metoda din spatele unei îngheţate la cornet ireproşabile.

Încă o dată, primul segment evidenţiază produsul nestilizat. O cupă de îngheţată este adăugată neceremonios într-un cornet obişnuit, după care este adăugat sos de căpşuni, urmat de bomboane colorate. În partea a doua, se amestecă glazură de vanilie şi zahăr într-un castron pentru a crea „îngheaţată” falsă. Apoi o cupă din îngheţată este modelată în vârful cornetului. Sosul de căpşuni este aplicat tot cu ajutorul unei seringi, după care bomboane colorate sunt adăugate deasupra sosului.

Videoclipul final dezvăluie metodele de stilizare folosite în cazul băuturilor carbogazoase. În segmentul al doilea, o bandă cu efect de mascare este înfăşurată în jurul paharului, în partea de sus, înainte ca un strat de gel de păr să fie uns pe suprafaţa paharului.

Se pulverizează apoi glicerină, ale cărei picături seamănă cu cele create de condensarea lichidului din pahar. Cuburi false de gheaţă se pun, apoi, în pahar, împreună cu apă minerală. Banda este, apoi, scoasă din vârful paharului, iar o umbreluţă de cocktail e sprijinită pe un cub de gheaţă.

Taguri: #culinarie
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente