De data aceasta, #diez vă prezintă o gustare pregătită de către un bucătar profesionist din Moldova. Mâncarea tropicală, care va lăsa o amprentă în memoria gustativă a fiecărui cititor. Aveți 30 de minute la dispoziție și ingredientele necesare? Nu ratați posibilitatea să o pregătiți și să savurați plăcerea gustului. Dacă totuși ezitați, savurați cu ochii.

Salut, vă prezint în exclusivitate o rețetă 3 în 1: tropicală, gustoasă, sănătoasă, care va schimba toate stereotipurile gustului.

Acest fel de mâncare a fost preparat și prezentat de Dumitru – bucătar profesionist.  Este ușor în pregătire, econom în timp și în bani. Este o gustărică tropicală de vară, pentru cei care doresc să organizeze o petrecere cu tematică de plajă și bikini sau pentru simplii iubitori ai sezonului cald.

 

Ingrediente:

#1. Ardei dulce – 50 gr.

#2. Ciuperci – 50 gr.

#3. Piept de pui – 150 gr.

#4. Cașcaval Parmezan – 20 gr.

#5. Portocale – 1 buc.

#6. Miere de albine – 1 – 2 linguri.

Ingredientele necesare

Ingredientele necesare

Ingrediente

Ingrediente

 

Modul de preparare:

1. Preparăm fresh-ul din portocală și îl strecurăm astfel, încât să rămână doar acidul.

 

Strecurăm sucul de portocală

Strecurăm sucul de portocală

 

2. Tăiem pieptul de pui sub formă de pai și îl marinăm cu miere de albine, suc, sare, condimente de curcuma sau cury, timp de jumătate de oră.

 

Marinata pentru carne

Marinata pentru carne

Adăugăm mierea de albine

Adăugăm mierea de albine

 

3. În timp ce se marinează carnea, tăiem legumele și ciupercile cubulețe și le presărăm cu sare, ulei și cury.

 

Tăiem cubulete  ciupercile

Tăiem cubulețe ciupercile

Taiem cubulete ardeiul dulce

Taiem cubulețe ardeiul dulce

 

4. Pe tigaie adăugăm uleiul și, peste ½ minut – untul. Această procedură trebuie realizată exact în acest mod.

5. Adaugăm în tigaie legumele și ciupercile.

 

Adăugăm legumele în tigae

Adăugăm legumele în tigaie

 

6. Peste un minut plasăm carnea și o călim timp de 5 – 7 min.

 

Călim carnea

Călim carnea

 

7. Adaugăm fresh-ul care a rămas pentru ca să fiarbă împreună cu carnea. Acoperim tigaia cu un capac.

8. Peste 2 minute deconectăm aragazul.

Plasăm gustarea în farfurie și radem deasupra parmezanul.

Dacă gustarea pare a fi prea dulce, presărați deasupra cu suc de lămâie. O astfel de situație este posibilă atunci, când sucul de portocală este prea dulce.

 

tazik 045

 

Poftă bună!