(foto) 7 lucruri pe care nu ai voie să le faci după mâncare

Female hands with a dinner at restaurant.
Foto: 7 lucruri pe care nu ai voie să le faci după mâncare. PC: famme.rol.ro

Digestia este un proces complex al organismului uman, care necesită energie și timp. Astfel, imediat după ce mănânci, este recomandat să eviți anumite activități și obiceiuri.

# Nu fuma

 

PC: fishki.net
PC: fishki.net

Potrivit Elle, efectele nocive ale unei țigări fumate după o masă mare sunt de 10 ori mai intense. Fumatul este un obicei foarte toxic – țigara conține peste 60 de substanțe cancerogene.

Pe lângă emfizem și cancer, fumatul duce și la alte probleme de sănătate. Fumatul înrăutățește simptomele a numeroase afecțiuni și are și un efect negativ asupra mușchilor colonului.

# Nu mânca fructe

 

PC: femside.com
PC: femside.com

Consumul de fructe este recomandat de toți medicii. Trebuie însă să știi că este necesar să fie consumate la anumite ore. Sunt ușor de digerat și conțin zaharuri simple. Majoritatea fructelor, excepție făcând bananele și curmalele, trec prin stomac și intestin în 20 de minute de la consumare. În intestine fructele sunt metabolizate.

Când consumi fructe imediat după masă, acestea sunt stocate în stomac simultan cu celelalte alimente și nu mai ajung în intestine atunci când trebuie. În stomac, fructele se fermentează împreună cu hrana consumată.

Astfel, este recomandat să nu consumi fructe imediat după masă. Cel mai potrivit moment pentru fructe este dimineața, la micul dejun, pe stomacul gol.

Dimineața este și momentul cel mai potrivit pentru folosirea nutrienților din fructe care conferă energie pentru întreaga zi.

# Nu bea ceai

 

PC: tumblr.com
PC: tumblr.com

Consumul moderat de ceai are numeroase beneficii pentru sănătate: reduce riscul de afecțiuni cardiovasculare și diabet și asigură organismului antioxidanți care îl ajută să lupte împotriva îmbătrânirii premature. Specialiștii spun că ceaiurile nu trebuie consumate imediat după masă.

Ceaiul conține polifenoli și tanini care favorizează absorbția de fier. Fierul este un metal greu digerabil de organismul uman. Astfel, consumul de ceai imediat după masă este dăunător, în special copiilor și femeilor care suferă de deficiență de fier. Ceaiul trebuie consumat la cel puțin o oră după masă.

# Nu fă baie

 

PC: blog.runtastic.com
PC: blog.runtastic.com

Digestia necesită multă energie și are nevoie de o circulație bună a sângelui. Atunci când facem dușuri calde, temperatura corpului crește, iar pentru a o răci, organismul accelerează circulația sângelui pentru a răcori pielea.

Astfel, sângele necesar în stomac pentru digestie nu este suficient. Este indicat ca după o masă să aștepți cel puțin 30 de minute înainte de a face baie.

# Nu merge la plimbare

 

PC: ilforumdellemuse.forumfree.it
PC: ilforumdellemuse.forumfree.it

Plimbarea imediat după o masă este o idee proastă și poate duce la indigestie și aciditate. Poți merge la plimbare peste 30 – 40 de minute după o masă. În acest fel, vei arde caloriile în plus și vei avea mai multă energie.

De asemenea, nu trebuie să exagerezi. O plimbare de 15 – 20 de minute este ideală pentru accelerarea metabolismului și pentru arderea grăsimilor.

# Nu adormi

 

PC: lafitness.files.wordpress.com
PC: lafitness.files.wordpress.com

Somnul imediat după masă este dăunător organismului. Sucurile gastrice din stomac se întorc înapoi pe esofag din cauza forței gravitaționale. În timp, acizii din alimente afectează esofagul. Aceasta este principala cauză pentru care multe persoane simt o senzație de arsură în gură și gât atunci când ațipesc imediat după masă.

Un alt motiv pentru care este indicat să evităm să adormim după masă este faptul că alimentele consumate pun o mare presiune asupra diafragmei, ceea ce duce la sforăit și incapacitatea de a respira în timpul somnului. Somnul imediat după masă este și o cauză a obezității.

# Nu desface cureaua

 

PC: businessinsider.in
PC: businessinsider.in

Dacă ați consumat mâncarea cu haine foarte strâmte sau cureaua foarte trasă, nici într-un caz acestea nu se desfac după ce luăm masa. În caz contrar, dereglăm procesul de digestie și toată mâncarea va cădea în jos de la starea sa inițială, digestia blocându-se în totalitate pentru o anumită perioadă de timp.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente