PLDM, PDM și PL nu s-au înțeles încă

Mihai-Ghimpu-PL-Marian-Lupu-PDM-Vlad-Filat-PLDM-foto-Vasile-Botnaru-REL
Foto: PC: EuropaLiberă/Vasile Botnaru

Partidele pro-europene, Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat şi Partidul Liberal nu s-au înţeles în privinţa creării unei coaliţii de guvernământ nici la negocierile din seara zilei de ieri, 15 ianuarie.

Liderii formaţiunilor au declarat jurnaliştilor că s-au săturat de spectacol şi că funcţia de preşedinte al ţării nu se partajează, transmite IPN.

Mihai Ghimpu, liderul PL, a specificat că liberalii au înaintat 14 puncte – la unele trebuie să găsească răspuns până la semnarea acordului de creare a coaliţiei, iar la altele – după. „Totul se învârte în jurul declaraţiei că PL doreşte funcţia de preşedinte şi aici e problema, dar de fapt problema nu este aici”, a spus politicianul.

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a subliniat că este sătul de învinuiri, de spectacole şi de poziţionări, şi doreşte rezultate. „Ţara trebuie să aibă o guvernare eficientă, care să facă faţă sfidărilor de orice ordin şi vreau să vă asigur că astfel de guvernare o vom avea în scurt timp, cu PL sau fără”, a spus Marian Lupu.

Vlad Filat, preşedintele PLDM, a spus că problema e în faptul că PL insistă ca funcţia de preşedinte să fie partajată. „Această funcţie nu poate fi partajată. Dacă îşi doresc cu adevărat să creeze această coaliţie, ei au la îndemână totul ca să o facă”, a mai spus politicianul.

PLDM şi PDM discută paralel şi cu Partidul Comuniştilor, iar după ultimele discuţii, negociatorii acestui format s-au arătat optimişti că în curând va putea fi asigurată funcţionarea Parlamentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente