Ce spun Lupu, Filat și Ghimpu după negocierile de marți seara

coalcollage
Foto: Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, şi preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu PC: wikipedia/rasputin

Marţi seara, 13 ianuarie, a avut loc o nouă rundă de negocieri pentru formarea alianţei de guvernare, în urma căreia, liderii PLDM, PL și PDM au venit cu declarații.

Marian Lupu: Se va crea o guvernare indiferent de formatul politic

Liderul Partidului  Democrat, Marian Lupu, dă asigurări că alianţa de guvernare va fi făcută cu comuniştii sau cu liberalii, informează IPN.

Potrivit lui Lupu, negocierile de marţi seara la fel nu s-au soldat cu rezultate şi a acuzat de acest fapt liberalii. Liderul democraților a precizat că discuțiile vor continua, însă se arată deranjat de faptul că PL nu şi-a revăzut poziția anterioară privind funcţia de şef al statului.

Referindu-se la dialogul început marţi cu comuniştii, Lupu le-a apreciat drept constructive şi a precizat că nu este supărat pe jignirile care i le-a adus anterior, în public, liderul PCRM, Vladimir Voronin, acest lucru fiind caracteristic pentru „un politician responsabil”.

Vlad Filat: Lucrurile au evoluat și vom găsi un compromis 

Liderul PLDM, Vlad Filat, consideră că lucrurile în procesul de negocieri PLDM – PDM – PL au evoluat şi în final va fi găsit un compromis, în pofida faptului că există multe discuţii în contradictoriu.

Filat, de asemenea, a mai adăugat că negocierile continuă, iar dialogul cu PCRM este necesar, indiferent de jignirile pe care i le-a adus anterior Vladimir Voronin, precizează IPN.

Mihai Ghimpu: Noi nu mai avem ce ceda pentru că am cedat deja tot

Ghimpu spune că a cedat chiar și revizuirea statutului de neutralitate. De asemenea, a adăugat că şi de această dată negocierile s-au soldat fără niciun rezultat şi i-a acuzat de acest lucru pe liderii PDM şi PLDM.

Referindu-se la demararea dialogului PLDM – PDM – PCRM, Ghimpu a opinat că este o încercare a PDM şi PLDM de a împinge Partidul Liberal în opoziţie.

Preşedintele PL a comunicat că, pentru seara de 14 ianuarie, este programată o nouă rundă de negocieri, la care va face act de prezenţă, însă nu este optimist că de această dată negocierile se vor solda cu succes, transmite IPN.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente