Vladimir Putin a fost declarat Omul Anului 2014 de către OCCRP

putin344
Foto: Vladimir Putin - omul anului 2014 potrivit OCCRP

Vladimir Putin a fost declarat Omul Anului 2014 de către Proiectul de Raportare a Corupției și Crimei Organizate (OCCRP), pentru meritele sale de a promova și a fi implicat în crima organizată.

Premiul este acordat începând cu 2012 și a mai fost câștigat de către Ilham Aliyev, președintele Azerbaidjanului la prima ediție și de către Parlamentul României în 2013.

La primele două ediții, Vladimir Putin, a fost de fiece dată finalist, însă abia în 2014 a reușit să câștige distincția. Printre meritele lui se numără Anexarea Crimeei, Finanțarea lui Renato Usatâi în campania electorală din Moldova, Crearea așa-ziselor state independente pentru spălare de bani ca Transnistria, Ossetia, Abkhazia sau Donbass. Pentru mai multe detalii vedeți pe OCCRP.  

Printre finaliștii din 2014 se numără și Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, și Milo Djukanovic, prim-ministrul Muntenegrului.

OCCRP este un consorțium regional non-profit care monitorizează activitatea criminală din Europa până în Asia și America Latină. Scopul acestora e să explice oamenilor cum funcționează crima organizată și să-i facă să înțeleagă cum îi afectează în viața de zi cu zi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente