Top 14 cele mai populare articole de pe #diez în 2014

collage_top_2014.jpg
Foto: Cele mai accesate articole de pe #diez, publicate în 2014. PC: colaj #diez

Spunem „La revedere!” anului 2014, însă nu înainte de a face cunoștință cu cele mai accesate articole de pe #diez, publicate în ultimele 365 de zile.

Pentru început, vă mulțumim că ați fost alături de noi și că sunteți receptivi. Apreciem enorm faptul că vă place să citiți, iar dovada sunt 3 articole despre cărți, aflate în top 14 din 2014.

#14. BAC 2014: 27 de lucruri pe care să le știi despre bacalaureatul din acest an

28.707 de elevi vor participa la sesiunea de bacalaureat 2014. Dintre aceștia, 22.227 sunt candidați din sesiunea curentă și 6.221 sunt restanțieri din sesiunile anterioare.

#13. Top 10 cele mai frumoase modele originare din Moldova

Moldova are doar femei frumoase și foarte frumoase, asta ne confirmă agențiile internaționale de modă pentru care lucrează modelele noastre. #diez a ales 10 cele mai frumoase dintre ele.

#12. 19 cărți de dragoste care merită citite într-o viață

Pe parcursul existenței literaturii, tema dragostei era una din cele mai preferate de autori. De la Jane Austen şi Emily Brontë, la John Fowles şi Gabriel Garcia Márquez, istoria literaturii de dragoste este marcată de romane absolut impresionante.

#11. BAC 2014: Eseul emoționant scris de o elevă la simularea examenului de Limba Română

În această săptămână, atât elevii din Republica Moldova, cât și cei din România, susțin teste de simulări a bacalaureatului. O adolescentă din România a reușit să impresioneze profesorul ce i-a controlat lucrarea sa susținută la proba de Limba și Literatura Română. Eleva a primit chiar din partea cadrului didactic un răspuns.

#10. 15 site-uri unde puteți găsi și descărca cărți în limba română

Anterior v-am prezentat un material cu 20 de resurse unde se pot găsi cărți în format electronic și care se pot descărca legal și gratis. Și în urma multor comentarii și cerințe am făcut o cercetare să identificăm resursele unde se pot găsi cărți în română și vi le prezentăm.

#9. „Prânz cu morții” – Paștele Blajinilor în viziunea unui fotograf italian

Fotograful italian Carlo Gianferro a surprins imagini cu modul în care creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele Blajinilor în Moldova.

#8. Reacțiile oamenilor care au fost invitați la propriile înmormântări

Go For Zero este o inițiativă în Franța, Belgia și Olanda, creată pentru a opri șoferii care abuzează de viteză. Statisticile lor arată că mii de oameni mor în accidente rutiere cauzate de viteza înaltă cu care conduceau șoferii.

#7. Cum se îmbracă studentele de la ASEM în perioada rece a anului

Moldova are cu ce se mândri, în special atunci, când vine vorba de frumusețea cu care sunt înzestrate femeile noastre. Blonde sau brunete, înalte sau scunde, moldovencele știu cum să-și pună frumusețea în valoare, stilul vestimentar fiind un aspect primordial în imaginea acestora.

#6. BAC 2014: Programele pentru examenele de absolvire din acest an

Agenția de Evaluare și Examinare a publicat anterior programele la disciplinele incluse în orarul examenelor de absolvire, sesiunea 2014. Astfel, în sesiunea de examene din acest an vor fi utilizate programele pentru examenul de bacalaureat din sesiunea 2013.

#5. Hărțile cu traseele de microbuz schimbate ale celor mai populare 10 rute din Chișinău

Din 1 noiembrie, potrivit deciziei Primăriei municipiului Chișinău, traseele majorității rutelor de microbuz au fost schimbate. Echipa #diez vă prezintă hărțile a 10 cele mai populare rute de microbuz din Chișinău.

#4. Lista parolelor de Wi-Fi a tuturor localurilor din Chișinău

În ultimul timp, am observat că atunci, când tinerii intră într-un local, înainte de a cere meniul, întreabă care este parola de Wi-Fi. Astfel, echipa #diez, pentru a evita întrebări de acest gen, și-a propus să colecteze parolele de Wi-Fi din Chișinău.

#3. Rezolvările la examenul de matematică pentru elevii din clasa a IX-a, postate pe Internet

Ca și în anii precedenți, plasarea rezolvării examenelor a devenit un obicei. Astfel, răspunsurile la testul la matematică, pe care l-au avut de susținut elevii din clasa a IX-a, au apărut pe internet.

#2. Un tânăr din Moldova a suferit un atac cerebral în timpul programului Work and Travel

Alexandru Bodean, student la ULIM în anul 3, plecat în Statele Unite, se afla internat în stare gravă într-un spital din statul Alabama, după ce a suferit un atac cerebral. Acum tânărul urmează un curs de terapie intensivă în Chișinău.

#1. 20 de site-uri de unde poți descărca gratuit și legal cărți

Puțini dintre noi ies din casă cu o carte în geantă, deși le place să citească. Tot mai mulți dintre noi aleg să citească de pe tabletă, pentru că e mai comod și poți păstra câteva sute de cărți odată. Dar de unde să le descarci, dacă nu vrei să le cumperi?

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente