(foto, video) 11 exemple de ambalaje ingenioase

collage_ingenios.jpg
Foto: Ambalaje ingenioase. PC: colaj #diez

Locuim în vremea când totul evoluează cu rapiditate, orice devine mai perfect și mai util. Designerii și constructorii încearcă să realizeze un asemenea produs, care să fie cât mai simplu, ușor de utilizat și ieftin.

Industria ambalajelor nu rămâne neobservată, așa că am ales câteva din cele mai ingenioase exemple care sunt acum în circulație. În imaginea de mai jos este reprezentat primul produs din lista noastră.

 

Pungă pentru sandviș care se strânge ca un acordeon

 

PC: lookatme.ru
PC: lookatme.ru

O echipă alcătuită din patru designeri ruși (Diana Gibadulin, Olga Gambarian, Alexandru Kishchenko și Andronic mini) au construit un ambalaj pentru sandvișuri și supe. Este un concept Eat&Go, ce presupune a fi un tub din plastic care se comprimă exact ca un acordeon. Foarte util să mănânci baghete și ocupă foarte puțin loc după ce ai luat masa. Detalii sunt aici.

 

Ambalaj care are pete de mucegai pe suprafață

 

Ambalaj care are pete de mucegai PC: lookatme.ru
Ambalaj care are pete de mucegai PC: lookatme.ru

Lucrezi în birou cu mulți angajați sau locuiești în cămin studențesc unde ți se mai ia din mâncare fără să te întrebe? Un cuplu de designeri, Sherwood și Mihoko au găsit o metodă care vine să te ajute, cumva, în această situație. Aceștia au creat niște pungi transparente care au pe suprafața lor niște pete verzi. Astfel, odată ce pui mâncarea în ambalaj, aceasta pare că-i mucegăită. Tu doar speră că nimeni nu îți va arunca micul dejun la coșul cu gunoi. Mai multe detalii despre proiect vezi aici.

 

Creionul din brânză cu ascuțitoare

 

PC: lookatme.ru
PC: lookatme.ru

Agenția germană de publicitate, Kolle Rebbe a dezvoltat un concept neobișnuit de ambalare a brânzei parmezan. Acesta arată ca un creion și fiecare poate cumpăra brânză cu trei gusturi diferite. Plus, în set intră o ascuțitoare care îți folosește la tăierea produsului în bucăți mărunte. Totodată, de-a lungul bastonului există o gradație, unde se arată de câtă brânză va fi nevoie pentru un anumit fel de mâncare. Detalii vezi aici.

 

Etichete „inteligente”

 

PC: lookatme.ru
PC: lookatme.ru

Compania japoneză To-Genkyo, specializată în design de ambalaj, a creat o etichetă unde este indicat prețul dar și cât de proaspăt este produsul dat. Acest marcaj intră în reacție cu produsul și, treptat, își schimbă culoarea, astfel indicând de cât timp stă carnea ori altceva pe tejghea. Sunt confecționate în formă de clepsidră și, cu cât mai multă vreme produsul stă pe raft, cu atât culoarea albastră înaintează de sus în jos. Această invenție va minimiza riscul cumpărării mărfii alterate. Pentru detalii, intră aici.

 

Sticlă cu nivel

 

PC: lookatme.ru
PC: lookatme.ru

În 2010, studioul lui Artemy Lebedev a scos pe piață un concept elegant al unei sticle cu apă de toaletă – Levelus, care poate fi folosit și ca nivel de măsurare. Cu toate acestea, ideea nu este nouă. În 1970, compania Avon a lansat un after-shave care avea asemenea nivel. Acesta venea în set cu o sticlă care avea forma unui ciocan, iar alta semăna cu o șurubelniță. Detalii vezi aici.

 

Sistem comod pentru transportarea mâncării de tip fast-food

 

PC: lookatme.ru
PC: lookatme.ru

Studentul școlii de design Rhode Island, Seul Bee Kim a observat că pungile de la McDonald’s nu sunt foarte practice și a decis să construiască propriul sistem care îi va folosi la transportarea produselor fast-food. Creat dintr-o singură foaie de carton, gentuța are o gaură pentru a introduce paharul cu băutură. Când este asamblat, într-o parte există un buzunar pentru burger, iar vizavi poți pune punga cu cartofi pai. Pentru detalii, accesează aici.

 

Tubul cu pastă de dinți

 

Tub cu pastă pentru dinți PC: lookatme.ru
Tub cu pastă de dinți PC: lookatme.ru

Unul din produsele igienice prezent în orice casă, mai exact în baie, este tubul cu pastă de dinți. Cunoaștem cu toții situația când soluția se termină, iar noi încercăm să o scurgem până la ultima picătură. Și nu este clar, am scurs toată pasta sau nu. Mai există cazuri când se taie tubul și de acolo se mai scoate ce a rămas. Păi iată, designerul Nicole Pannuzzo, inspirat de origami, a construit un tub care are forma unui cilindru-spirală și se strânge ca un acordeon. În acest caz, putem fi practic siguri că în interiorul tubului nu rămâne nimic. Mai multe detalii despre proiect vedeți aici.

 

Butelie care are forma unei greutăți ce se utilizează pentru antrenamente

 

PC: lookatme.ru
PC: lookatme.ru

Buteliile din plastic sunt asociate cu ceva negativ, fiindcă pentru producerea lor se cheltuie mulți bani și energie. Cu toate acestea, conform unor statistici, în medie, ele se află în mâinile noastre timp de aproximativ 30 de minute. Plus, acestea se descompun foarte mulți ani, dacă ajung să fie aruncate. Odată ce a fost modificată forma sticlei, designerul Yin Le posibil a extins durata de viață a acesteia. PET-urile pot fi utilizate în loc de gantere (fiecare câte 0,5 kg) chiar și după ce băutura s-a terminat. E suficient să o umpli cu apă. Pentru alte detalii, accesează aici.

 

Cutie-umeraș

 

PC: lookatme.ru
PC: lookatme.ru

Graficianul Steve Haslip a creat o cutie din carton pentru îmbrăcăminte – Hangerpak, care poate fi folosit ca un umeraș. Pe partea din spatele cutiei se află instrucțiunea, cu ajutorul căreia, poți să o transformi într-un umeraș. Alte detalii aici.

 

Termos pentru șampanie din amidon de cartofi

 

PC: lookatme.ru
PC: lookatme.ru

Noul concept al unui ambalaj „inteligent” a fost creat de producătorul de șampanie Veuve Cliquot. Acesta este capabil să mențină temperatura sticlei, de asemenea are un mâner confortabil pentru transportare. Dar probabil cea mai inovativă parte este că această cutie este fabricată din material ecologic – amidon de cartofi.

 

Ambalajul comestibil

 

PC: lookatme.ru
PC: lookatme.ru

Bioinginerul de la Harvard, David Edwards a venit cu o idee neobișnuită, care are menirea să lupte contra deșeurilor. Creația lui – WikiCell – reprezintă un înveliș pentru orice, începând de la supă și iaurt, până la alcool. Detalii despre concept poți vedea aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente