Un tânăr din Criuleni este suspectat că a abuzat sexual un minor

646×404
Foto: PC: Adevarul.ro

Un tânăr de 23 de ani, originar din raionul Criuleni, este bănuit că, pe parcursul ultimului an, ar fi intrat în contact, prin intermediul rețelelor de socializare, cu mai mulți minori de sex masculin de până la 14 ani, urmărind scopuri sexuale. Acesta a fost reținut la data de 23 decembrie, curent.

Pe parcursul ultimei perioade, suspectul a reușit să dobândească încredere din partea unui minor, organizând întâlniri în mediul real, în cadrul cărora a comis acte de abuz sexual asupra minorului în formă perversă. De regulă, suspectul programa întâlnirea în aproprierea locuinței minorului, alegând locuri ferite de văzul cetățenilor, în automobilul suspectului. Întâlnirea era planificată din timp, în perioada când părinții se aflau la serviciu sau copilul se întorcea de la școală.

La moment, bănuitul este reținut şi cercetat în baza art. 172 al. 3 Cod Penal al RM „Acţiuni violente cu caracter sexual săvârșite asupra unei persoane despre care se ştia cu certitudine că nu a atins vârsta de 14 ani”. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă să fie condamnat la închisoare pe un termen de la 10 la 20 de ani sau la detențiune pe viață.

Suspectul a mai fost reţinut şi anterior, în luna aprilie anul curent, fiind învinuit de pornografie infantilă. Atunci, instanţa de fond l-a condamnat la o pedeapsă non privativă de libertate, iar sentința a fost atacată la Curtea de Apel Chişinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente