50 de studenți au devenit beneficiari ai proiectului „Burse pentru Viitorul Tău!”

32457
Foto: PC: IPN/Dan Guțu

50 de studenţi ai anului I, din 8 instituţii universitare din Republica Moldova, au devenit beneficiari ai proiectului „Burse pentru Viitorul Tău!”, obţinând fiecare o bursă de 6 mii de lei. Finaliştii programului au fost anunţaţi luni, 22 decembrie, în cadrul unei festivităţi solemne, organizate de Centrul de Informaţii Universitare (CIU), transmite IPN.

Grupul ţintă al iniţiativei în cauză sunt tinerii care provin din familii cu venituri modeste, din familii cu mulţi copii, care sunt orfani sau se află sub tutelă, tineri cu dizabilităţi, dar care au o reuşită academică înaltă. La ediţia din acest an a programului şi-au depus dosarele 126 de studenţi de la 13 instituţii de învăţământ superior din ţară. Dosarele au fost examinate de către o comisie de experţi independenţi.

„Cunoaştem tristul fapt că în Republica Moldova, la momentul actual, o mare parte din tinerii studioşi întâmpină dificultăţi, atât în continuarea studiilor, cât şi în asigurarea procesului de învăţământ cu toate cele necesare. De aceea, ne bucură nespus faptul, că împreună cu partenerul nostru fidel, Moldova Agroindbank, am reuşit să continuăm un proiect social de valoare, într-un nou format. Important este că, datorită acestui program, noi facilităm procesul de studii pentru un grup de tineri cu o condiţie socială mai dificilă, care sperăm, vor valorica suportul oferit, transformându-l în performanţe academice”, a declarat directorul CIU, Angela Muşet.

1

 

Viceministrul educaţiei în exerciţiu, Igor Grosu, a declarat că Republica Moldova are nevoie de tineri instruiţi. Investiţiile în tinerii care au o reuşită academică înaltă şi dau dovadă de activism civic îi va stimula şi mai mult în viitor.

Proiectul „Burse pentru Viitorul Tău!” reprezintă o continuare a programului „Burse Suplimentare pentru Tinerii din Familii Dezavantajate” care a fost realizat pe parcursul a trei ediţii (până în anul 2012) cu Fondului de Urgenţă/Fundaţiile pentru o Societate Deschisă. Începând cu anul 2011, această iniţiativă a fost susţinută financiar de Moldova Agroindbank. În cadrul celor 4 ediţii anuale, au fost oferite 758 de burse, în valoare totală de 661.500 de dolari. Începând cu ediţia de anul acesta, banca şi-a asumat complet investiţiile, fiind oferite 400 de mii de lei pentru cei 50 de bursieri.

10

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente