(foto) Liceul Academiei de Științe din Moldova – oportunitatea de a face studii europene

10338267_517946891682336_7266635097883432516_n
Foto: PC: LAȘM

Liceul AȘM este instituția, în care sunt promovate cunoștințele și capacitățile elevilor dotați din întreaga republică. Instituția de învățământ a fost fondată în 2008, la inițiativa domnului Gheorghe Duca – Președintele AȘM.

Acest liceu reprezintă locul, unde elevii beneficiază de studii la cel mai înalt nivel, prioritățile de bază fiind promovarea valorilor general umane, educarea elevilor în spirit european, pregătirea performantă a tinerilor orientați spre cercetare, inovație, dezvoltarea de perspectivă a potențialului științific al RM, nivelul performant de studii, cămin cu foarte bune condiții de trai și alimentație gratuită pentru elevii din toate localitățile țării.

În acest liceu predau profesori excepționali, cu grad didactic superior, constituind o puternică orientare, un suport moral și o motivare pentru elevii înșiși. Pentru elevi au fost create toate condițiile educaționale optime – cabinete dotate cu utilaj nou și performant, săli de clasă bine amenajate.

Pentru prima dată în RM, la liceul AȘM a fost introdus un program de învățământ pilot, care constă în studierea a doar 6 obiecte alese de către elevi. Acest program nou a fost împrumutat de la cele mai dezvoltate state europene, beneficiind de acesta doar elevii claselor a XI-a, iar dacă se va bucura de succes, atunci va fi implementat pentru toate clasele din liceu. Interogând mai mulți elevi, am ajuns la concluzia că acest program are doar avantaje: „Îmi place foarte mult acest sistem nou, deoarece învăț doar ceea ce-mi doresc și ceea de ce am nevoie, având posibilitatea și de a pune în practică teoria studiată. De asemenea, un plus ar fi că implică voluntariat și activism civic”, mărturisește Briceag Irina, eleva clasei a XI-a.

Tonu Valeria, cl. a XI- a este de părere că acest program aduce cu sine doar beneficii: „Pot să-mi organizez mai rațional timpul și să mă concentrez asupra disciplinelor care-mi plac și care-mi vor fi utile în viață.”

O altă elevă a cl. a XI- a afirmă că: „Programul este super, deoarece n-are sens să înveți toate obiectele, cu atât mai mult când ești decis deja asupra viitoarei profesii și știi de ce vei avea nevoie în viitorul apropiat, având posibilitatea, prin intermediul acestuia, să te aprofundezi asupra materiilor care-ți plac.”

Liceul AȘM promovează dezvoltarea multilaterală a tinerilor, elevii fiind mereu implicați în diverse proiecte, concursuri, training-uri și, cel mai important, voluntariat, această activitate dezvoltând competențe sociale, fiind ca lecție opțională pentru elevii de cl a XI-a. De asemenea, este dezvoltată o gândire critică prin intermediul dezbaterilor academice de tip „Karl Popper”, „Policy”, „World School”, membrii clubului de dezbateri implicându-se activ în cadrul diverselor competiții municipale și naționale și obținând locuri de frunte.

Liceul este vizitat în permanență de personalități notorii: scriitori, oameni politici, academicieni, oameni de cultură, artiști, savanți, ziariști. În cadrul clubului „Miercurea pe la chindii”, coordonat de dl. Iulian Filip, care se petrece lunar, elevii au ocazia de a purta dialoguri calde, de suflet, de la egal la egal cu personalități notorii, precum: Tatiana Potîng, Nicolae Dabija, academicienii Vasile Bahnaru și Mihai Cimpoi, Margareta Timofti, Vasile Romanciuc etc.

Într-un final, Liceul AȘM este:
# Instituție în care sunt promovate cunoștințele și capacitățile elevilor dotați;
# Instituție în care sunt pregătiți viitori savanți, cercetători științifici, manageri;
# Instituție în care sunt educate bunele maniere;
# Instituție în care este încurajată inițiativa elevilor și autoconducerea școlară;

Liceul Academiei de Științe este cea mai bună alegere pentru un viitor asigurat și prosper. Nu ezita și aplică anul viitor la Liceul AȘM. Pentru detalii, accesează site-ul instituției de învățământ.

Șchiopu Nadejda, elevă în clasa a X-a, Liceul Academiei de Științe a Moldovei

10613027_1999379056869473_7984962877113748326_n

10689819_10205303075883339_2571488820252977228_n

P1

P7

phoca_thumb_l__DSC1479

phoca_thumb_l_imag2276

 

phoca_thumb_l_IMAG3556

phoca_thumb_l_p1013636

phoca_thumb_l_P1018260

phoca_thumb_l_P9087160

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente