12 lucruri pe care să le incluzi în lista „must do” de iarnă

58d811ef1103b29b44200f9c2f37fe14
Foto: PC: Pinterest.com

Iarna aceasta pare ruptă dintr-o melodramă. Melancolia anotimpului a sosit deja, odată cu frigul, ceața și zilele gri. Iarna aduce cu ea și o perpetuă stare de dor. Dor de soare, dor de vară, dor de cineva. Hai să schimbăm scenariul, căci viața e prea scurtă pentru a sta sub plapumă cu ceai și ciocolate.

Iată o listă cu care să începi:

#1. Ia-ți lumea în cap și pleacă… oriunde
Fie că vei alege să vezi urși polari sau un nou oraș, mergi neapărat într-o escapadă în afara țării. Prinde bine la suflet.

 

PC: Pinterest.com
PC: Pinterest.com

 

#2. Ajută
Deși lumea își amintește numai de sărbători că există copii orfani, bolnavi sau familii nevoiașe, ne bucurăm că își amintesc oricum. Ajută doi ochișori blânzi care a rămas fără părinți sau încălzește un bătrân de pe o margine de stradă cu un ceai. E alegerea ta, dar ajută.

 

PC: Pinterest.com
PC: Pinterest.com

 

#3. Hai la munte
Uită de televizor, calculator sau rețele de socializare. Nimic nu se compară cu un sfârșit de săptămână alături de prieteni și/sau familie la o tură de munte. Este absolut revigorant și o foarte bună ocazie pentru a întări legăturile cu ceilalți prin împărtășirea de momente unice în fața unui șemineu.

 

PC: Pinterest.com
PC: Pinterest.com

 

#4. Fă un playlist de iarnă
(Nu tocmai de Crăciun) Creează un playlist ce se potrivește cu ninsoarea de afară și îmbrățișările persoanei iubite.

 

#5. Înlocuiește bradul obișnuit
E plictisitor să ai același brad în fiecare an (dacă ai unul din plastic) și e la fel de plictisitor să plătești pentru a fi scoși din pădure, pentru confortul tău personal. În numele mediului și al designului: crează-ți un brad original.

 

PC: Pinterest.com
PC: Pinterest.com
PC: Pinterest.com
PC: Pinterest.com

 

#6. Lasă portocalele să vină la tine
Fă o comandă de livrare la domiciliu a… portocalelor. Iarna nu e iarnă fără ele.

 

PC: facebook.com/Cember Olesea
PC: facebook.com/Cember Olesea

 

#7. Ceai party aka Alice în Țara Minunilor
De ce nu? Invită prieteni dar și necunoscuți la biscuiți și ceai. Ascultă-le poveștile și învață din ele. Dar mai întâi, verifică sistemul de securitate și ascunde lucrurile prețioase. Moldova e o Țară a Minunilor.

 

PC: Pinterest.com
PC: Pinterest.com

 

#8. Patinează
… de mână cu un necunoscut. Îți testezi astfel câtă încredere ai în lumea ce te înconjoară.

 

PC: Pinterest.com
PC: Pinterest.com

 

#9. Prepară vin fiert (mai nou Glintwein)
Tradiționalul vin fiert nu a mai devenit la fel de tradițional de când acestuia i se spune Glintwein. Pentru iubitorii de vin fiert sau (mai nou Glintwein) nu uitați să adăugați: măr, portocală și scorțișoară.

 

PC: Pinterest.com
PC: Pinterest.com

 

#10. Fă schimb de cadouri

Proiectul „The Perfect Stranger” te va ajuta să aduci un strop de căldură în sufletul cuiva de sărbători, dar și să rămâi plăcut surprins.

 

PC: diez.md
PC: diez.md

 

#11. Creează și rupe relații dăunătoare

Învață să discuți cu cele mai diverse tipuri de oameni. Petrece însă cât mai mult timp cu oameni autentici, oameni fericiți, oameni care te susțin.

Și, cel mai important, cu oameni care te provoacă să-ți depășești zona de confort. Să faci lucrurile de care te temi. Aceștia din urmă te vor ajuta să evoluezi. Similar, răcește sau rupe relațiile cu genul de oameni care te trag în jos. Desenează-ți tu cercul de prieteni și cunoștințe. Nu îl lăsa la întâmplare.

 

PC: Pinterest.com
PC: Pinterest.com

 

#12. Filmează un spot despre tine
Fie că dansezi, cânți sau vorbești, creează o amintire animată care îți va ridica moralul ori de cite ori o vei privi. Include și prietenii tăi pentru plus de amuzament.

 

PC: Pinterest.com
PC: Pinterest.com
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente