Conform raportului privitor la schimburile educaționale internaționale pentru 2014 (Open Doors Report on International Educational Exchange), publicat de Institutul pentru Educație Internațională și Biroul pentru educație și cultură al Departamentul de Stat al SUA, numărul studenților internaționali la universitățile și colegiile din SUA a crescut considerabil.

În 2013 – 2014, numărul studenților din Moldova care au fost înscriși la universități în SUA a fost de 328, iar tot mai mulți dintre ei, aleg să facă studii post universitare. În 2013 – 2014, 37% din moldovenii care studiază în SUA sunt înrolați în universități, cifră ce a crescut considerabil față de 28% care erau cu cinci ani în urmă. 9 studenți americani au studiat în Moldova, cu 12,5% mai mult decât anul trecut.

Potrivit Directorului Regional al Education USA, Ann Merrill, „SUA rămâne o destinație preferată pentru studenții din Moldova, datorită calității și prestigiului asociate cu studiile în SUA”. Un al factor important este accesul liber la informația corectă și comprehensivă cu privire la studiile în SUA, prin Centrul de Informare Education USA și activitatea sporită a colegiilor și universităților pentru atragerea studenților din Moldova.

Raportul făcut public cu ocazia aniversării a 15-a a Săptămâni Educaționale Internaționale, arată că numărul studenților internaționali la universitățile și colegiile din SUA a crescut cu 8% și a atins cifra de 886.052 studenți în anul academic 2013 – 2014. SUA găzduiește cei mai mulți din numărul mondial total de 4,5 milioane de studenți internaționali, cu o cifră dublă față de Marea Britanie, care este a doua în top.