Icoane pictate pe sticlă vor fi expuse la Muzeul Național de Artă

Снимок
Foto: Fragment din icoana pictată de Sever Săsărman. PC: arta.md

Expoziția „Icoane pe sticlă” va fi vernisată marți, 25 noiembrie, la ora 16:00, în incinta Muzeului Național de Artă al Moldovei.

Colecția icoanelor este alcătuită din exemplare realizate pe parcursul secolelor XIX – XX, din donația lui Sever Săsărman.

Sever Săsărman s-a născut la 7 iunie 1930 în satul Nimigea de Sus, România. A studiat la Facultatea de Drept a Universităţii din Cluj-Napoca (1955). În 1982 se stabileşte cu traiul în Elveţia. Începând cu anul 1962, participă la diverse expoziţii colective şi personale în România, Franţa, Italia, Canada, Japonia și Elveţia. Este Membru al Societăţii Artiştilor Francezi din Paris, Membru al Societăţii Artiştilor Independenţi din Paris, Membru al Academiei Italia, Membru al Asociaţiei Siciliene de Litere şi Arte, Membru al Asociaţiei Artiştilor Ticinezi-Elveţia.

 

Sever Săsărman. PC:  informatia-zilei.ro
Sever Săsărman. PC: informatia-zilei.ro

A participat la diverse concursuri, obţinând peste 20 de premii şi distincţii, printre care: Marele Medalion de Aur Marc Aurelio/Concursul Internaţional de Pictură „Italia 2000”, Napoli; Medalia de Aur, Parma, Casal-maggiore/Expoziţie de Artă Contemporană; Medalia de Aur, Pompei/Concursul Internaţional de Pictură şi Sculptură; Medalia de Aur, Roma, Academia de Artă/Expoziţia Internaţională de Pictură; Medalia de Argint, Sulmona/Expoziţia de Pictură Româno-Italiană.

Poezia şi pictura îşi au rădăcinile în perioada copilăriei, amândouă m-au fascinat şi mă încântă încă. Pictez şi cânt. Aşa a început drumul artei, un drum fără întoarcere, fără popas. Frumosul mă atrage irezistibil, ca o dăruire”, afirmă Sever Săsărman.

Muzeul Naţional de Artă al Moldovei este situat pe str. 31 August 1989, 115. Organizatorii evenimentului sunt: Muzeul Naţional de Artă al Moldovei și Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente