Intrarea la Muzeul de Istorie a Chișinăului „Turnul de apă” va fi gratuită

Chiinu_Castel_de_ap_str.Mateevici_60_A
Foto: Muzeul de Istorie din Chișinău. PC: bp-soroca.md

Consiliul Local din Chișinău a anulat joi, 20 noiembrie, taxa de intrare la Muzeul de Istorie din Chișinău.

Anterior, a fost anunțată decizia de a stabili taxe de intrare în conformitate cu categoria de vârstă a vizitatorilor. Astfel, plata pentru adulți ar fi de 10 lei, studenți și pensionari – 5 lei, iar elevi – 2 lei.

La ședința de astăzi, majoritatea membrilor au votat pentru modificarea deciziei și excluderea unui tarif de intrare în muzeu, pentru orice categorie de vârstă.

De asemenea, s-a constatat că finanțarea muzeului trebuie să fie prevăzută în bugetul alocat pentru anul 2015, anunță NewsMoldova.

Muzeul este situat în clădirea unui fost turn de apă, care există deja de 119 ani, construit după un proiect întocmit de Alexandru Bernardazzi. Cu el a început conducta de apă din oraș. Nivelul superior era construit din lemn și a fost distrus după un cutremur de pământ, dar reconstruit în anii 1980 – 1983. Ca un muzeu al orașului Chișinău, turnul a început să lucreze în anul 1971.

Un asemenea Turn de apă a fost construit și la intersecția străzilor Vasile Alecsandri și Veronica Micle, însă nu s-a păstrat până în zilele noastre.

Muzeul este situat pe strada Alexei Mateevici, 60 а.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente