(foto) Au apărut străzile pentru pietonii dependenți de telefoanele mobile

cellphones_3038170b
Foto: PC: Telegraph.co.uk

Dependenții de smartphone din orașul Chongqing din China, care nu își pot lua ochii de la telefon atunci când merg pe strada, au acum un culoar pictat special pentru ei.

„Primele trotuare pentru utilizatorii de telefoane mobile din China”, se arată pe un indicator albastru, care marchează începutul culoarului marcat, care a fost împărțit în două cu o linie albă, relatează Antena3.

Utilizatorii de telefoane mobile sunt instruiți să folosească o parte a culoarului, care are săgeți albe, pictate pe asfalt, pentru a le arăta direcția de mers în timp ce ei privesc la dispozitivele electronice.

Ideea pare să fie copiată dintr-un proiect, prezentat pe National Geographic și implementat în orașul Washington, care arată că foarte puține persoane au schimbat partea de trotuar pe care mergeau după ce au văzut indicatoarele pictate pe asfalt.

4263657_G

Cu toate acestea, oficialii din China spun ca marcajele încearcă să le reamintească pietonilor ca „nu este o idee foarte bună să te joci cu telefonul atunci când mergi”.

Inițiativa autorităților chineze vine după ce studiile recente au arătat ca dependența de telefoane mobile este foarte răspândită atât în China, cât și în restul lumii.

iata-cum-a-rezolvat-china-problema-pietonilor-absorbiti-de-telefoanele-lor-mobile-275558

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente