ADMITERE 2014: USMF „Nicolae Testemițanu” nu va avea sesiune suplimentară de admitere

umsf
Foto: PC: USMF.md

Toate cele 700 de locuri pentru studii la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au fost completate din prima rundă a admiterii din acest an.

Comisia de profil a anunțat, în data de 4 august, rezultate preliminare ale concursului și a confirmat faptul că atât locurile cu finanțare de la bugetul de stat, cât și cele prin contract au fost acoperite în întregime.

Potrivit lui Sergiu Ciobanu, secretar responsabil al Comisiei de admitere, la concursul din acest an au participat 1.519 persoane, dintre care au fost selectate cele 700 pentru locurile disponibile la USMF „Nicolae Testemițanu”. Nota medie de promovare a concursului pentru deținătorii diplomelor de bacalaureat la Medicină generală a fost 9,06, Stomatologie – 9,61, Farmacie – 9,49 și Sănătate publică – 8,79. Cea mai mare concurență a fost la Facultatea de Stomatologie cu 14,5 candidați pentru un loc și Facultatea de Farmacie cu 14,2 persoane pentru o bursă de studii. La Facultatea de Medicină generală au concurat 2,9 candidați pentru un loc, iar la Sănătate publică -1,3 persoane.

Și de această dată, similar anilor precedenți, USMF „Nicolae Testemițanu” nu va avea sesiune suplimentară de admitere. Astfel, după prezentarea datelor preliminare, candidații la studii, care nu au depus dosarul în original, au termen până în data de 9 august curent să prezinte actele. Sergiu Ciobanu a mai menționat că în cazul în care unele persoane vor renunța la locul obținut în favoarea altei instituții de învățământ, vor fi invitați pentru admitere următorii din liste, în ordine descrescătoare a mediei de concurs. Ulterior, în data de 13 august, vor fi anunțate rezultatele finale.

Depunerea actelor pentru participarea la concursul de admitere la Universitatea noastră s-a desfășurat în perioada 21 iulie-2 august curent.

ADMITERE 2014: USMF „Nicolae Testemițanu” a afișat rezultatele preliminare ale admiterii

Taguri: #admitere
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente